Annons

Inredningsnyheter v.22/2024

Juni har knackat på dörren och en ny vecka har passerat. Här kommer en summering av de senaste snackisarna och pressreleaserna i den skandinaviska inredningsbranschen.


Varje dag får 190 personer i Sverige ett cancerbesked. För att stärka hoppet har Cancerfonden tagit fram Den ovärderliga upplagan, tre exklusiva glaskonstverk lika sköra som livet. Genom att köpa ett företagspaket (finns i olika prisklasser) har man chansen att bli ägare till ett av Tone Linghults verk. Blåst i Gustavsberg.


Stureplanskrogen Taverna Brillo har gått i konkurs och den som känner sig manad kan nu buda på Jonas Bohlins ikoniska, specialritade möbler. De säljs nämligen på Budi. Länk till auktionen här.


I veckan öppnade sommarutställningen hos Svenskt Tenn. Temat är Josef Frank’s  tolkningar av Livsträdet. Förutom det nya mönstret ”Träd i blom” lanserades dessutom både nyheter och arkivgodis av bl a Carina Seth Andersson och Nils Fougstedt samt en variant på Hortuskrukan i järn.


Asplund och Stolab lanserar pallen Lilla Snåland i ”graphite black”. Visste du att pallen tillverkas av spillbitar som blir över i produktionen från Lilla Åland?


Boråstapeter lanserar scarfs med mönster från kollektionen Orangeri. Scarfsen är i 100% silke och tillverkade i Europa. Finns i två olika storlekar 45×45 cm och 80×80 cm i två olika mönster, ”Hortensia” och ”Örtagård”.

Notiser
– Anställda varslas när IKEA-bolag flyttar it-jobb till extern partner
– Myrorna plockar chef från Jysk
– Journalisten Ulrika Norberg tidigare mångårig chefredaktör för Femina tar över rodret på tidningen RETRO.
– Designelever i Borås får unikt uppdrag av FN. De ska designa en hållbar kollektion till anställda. Kollektionen lanseras vid Earth Day den 22 april nästa årStefan har postat en bildrapport från Malmstens-elevernas avgångsutställning. In och kika här. Jag tror vi ska hålla utkik efter Ellen Corp som visade både mattor, tapeter och möbler!


Till sist såg jag (via Instagram) att Skrufs glasbruk experimenterar med olika färger i glasmassan på Carina Set Anderssons Kolonn och har nu tagit fram en grå variant i seriens olika storlekar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.