Annons

Annons: En dag i Falkenberg

Betald reklam / annons för Destination Falkenberg

Jag är en varm förespråkare av att ”Hem-estra” och att se mer av Sverige. Därför är jag så glad för att få ha provat på ett gäng härliga utflyktsmål i reklamsamarbete med Destination Falkenberg. Bäst av allt? De här tipsen funkar oavsett väder. De är alltså lika trevliga oberoende om det är mulet eller strålande sol.

Häng med mig på en heldag i Falkenberg!


Borgmästaregården Kafé & Konditori
Adress: Storgatan 31, 311 31 Falkenberg
Första stoppet, en långfrukost på prisbelönta Borgmästaregården. Det är utan överdrift den godaste gröt jag någonsin ätit. Hit kommer jag definitivt att återvända! Pluspoäng för att allt serveras på klassiskt danskt vintageporslin av Jens Quistgaard.


Rosariet i Laurentiiparken
Adress: Gamla stan, Falkenberg

När man är mätt i magen är det skönt med en promenad. I Falkenberg är det inga avstånd så låt bilen stå och rosa bort mot Rosariet i Laurentiiparken som ligger på gångavstånd från Borgmästaregården, alldeles intill St:Laurentiikyrka (därav namnet). Här finns en fris av storgatsten som visar tecken från stadens första centrum – Gåsatorget. Här hittar du en liten park med vackra rosenbågar och ca 60 (!) väldoftande rossorter. Här växer bland annat Rosenholm, Valdemar, Nordland, Veilchenblau, Ilse Krohn Superior, Wrams Gunnarstorp. 


Gamla stan
Innan nästa stopp (se nedan) kan man passa på att spankulera runt ett par varv i Gamla stan och spana in lite färgsättningsinspiration och detaljer i dörrar och fasader.

Rian Design Museum
Adress: Skepparesträtet 2 · 311 74 Falkenberg
Onsdag – lördag har Rian Designmuseum öppet. Det är mer än ett ”vanligt” museum. De visar både design, konst och kulturhistoria och de har regelbundet nya teman och utställningar. I sommar visar de Gunilla Axéns livsverk. Hon var bland annat med och startade 10-Gruppen, Polarn & Pyret samt Axén och Co. Fler bilder och filmer från mitt besök på utställningen hittar du på min instagram stories @trendenser


Lunchtips
Efter ett matigt museibesök kan det vara lämpligt att fylla på med energi i form av lunch och kanske även göra ett besök på stranden om vädret tillåter. Några tips att kolla in är:
Ocean Hotel (tips, ta ett bord vid vattnet – väldigt trevlig utsikt. även en stormig dag).
Falkenbergs strandbad vid Skrea strand
Rådhustorget No:1A

Här hittar du en gedigen lista på restauranger i Falkenberg!


Offentlig konst
Jag tycker om städer som satsar på offentlig konst. I Falkenberg är den väldigt nära och väldigt tillgänglig. Var man än går finns statyer, gatukonst och detaljer att lägga märke till. Är du inne i stan vid lunchtid? Missa inte Tore Hebys skulptur “Himlajord”, inspirerad av Gustaf Löfgren i Evert Taubes visa, född i just Falkenberg innan han gick till sjöss och hamnade i Australien. Varje dag klockan 12 spelas just Himlajord av klockspelet på Stadshusets södra fasad.

Loppistips
Falkenberg har också ett stort loppis-utbud, dessutom finns här både vintage- och antikaffärer.
Här finns en bra lista!


Middagstips
Avrunda dagen med en riktigt god pizza. Falkenberg har inte mindre än två rikskändisar och personliga favoriter på det temat.

Prostens Pizza som drivs av kocken Lisa Lemke med make
Adress: Skrea 203, 311 70 Falkenberg

eller
Pizza Napoli som finns med i White Guide.
Adress: Halmstadvägen 1, 311 45 Falkenberg


Vill du följa mina fotspår kan du hitta alla stories från min dag i Falkenberg på mitt instagram-konto sparade under händelser. Där finns både filmer och foton från dessa besöksmål!

Tack Destination Falkenberg för en härlig dag i er stad.

Kategorier:

Kommentarer

 • Charlotta Lindberg skriver:

  Trevligt inslag och tack för tipsen!

 • Boel Rosengren skriver:

  Som släkting till Tore Heby vill jag bara i all ödmjukhet påpeka att konstnären till skulpturen heter så och inte Hedeby.

 • Kajsa skriver:

  Tack för tips! Vi ska till Falkenberg på semester nästa vecka så passar perfekt! Jag kommer från Söderköping, där vi fö också har en kyrka som heter St: Laurentiikyrka. 😊

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.