Annons

Inredningsnyheter v 17/2024

Ledsen för utebliven publicering igår. Jag har fått en besvärlig ögoninfektion och ser lite dåligt av medicinen. Passar därför på att posta nu, innan det är dags för en ny omgång droppar och krämer. Här kommer en sen summering av inredningsnyheterna vecka 17, 2024.


Norska Snøhetta är aktuella ett nytt terracotta-kakel för Fornace Brioni. Fin idé som skapar vackra strukturer och mönster på en vägg. Läs mer här.


Svenskt tenn relanserar tennföremål ur sin arkivsamling. Bl a. detta fruktfat som var ett av de första föremålen som såldes i butiken på Strandvägen (jag har lyckats knipa ett original på auktion själv). Otroligt fint, speciellt när det får patina.


Umeå har fått en ny butik som säljer vintageinredning och mode. Second first, ligger på Tvistevägen (där jag f.ö. bodde som student). Tips om du befinner dig i närheten!


I helgen lanserade Skrufs glasbruk en kollektion som fått namnet SCHACK. Den består av utvalda delar som blåsts i svart och säljs i begränsad upplaga.


Carl Hansen & Søn har tagit en gammal klassiker i produktion: ”Radio house mirror” som formgavs av Vilhelm Lauritzen när han ritade Radiohuset i Köpenhamn 1945.

Stoff Nagel lanserar en ny väggmodul till den klassiska ljusstaken som gör att den kan hängas som lampett på väggen. Finns i krom, mässing och svart.

Notiser
– Åhléns har köpt en belgisk inredningskedja
IKEA får skarpt kritik i ny SVT Dokument
är
– Golvbranschen GBR har utarbetat nya riktlinjer för golvrenovering som kan användas i upphandling och bedömning av renoveringsarbeten. Målet är att få fler att behålla och renovera golv, istället för att byta ut. Hatten av!
– Inredaren Jannice Wistrand kanske mer känd som Add Simplicity är aktuell med en ny podd. Lyssna på första avsnittet här. Tipstack till Anette på Inredningshjälpen!


Till sist har Göteborgsbaserade Fine Little Day och restaurangkonceptet Hasselsson (som riktat in sig på ”Fast food från havet till hjärtat”) tagit fram en gemensam kollektion för måltiden och köket. Mycket fint! Se mer här!

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Krya på dig, Frida! Och tack för en lika bra summering som alltid.

 • Lisa skriver:

  Jag har bott i Belgien under några år och känner till Casa väl! Spännande att se vad detta betyder för belgiska och svenska butiker när de ingår i samma koncern.

 • Sandra Sellin skriver:

  God morgon, Ja, jag fick ett lån på 350.000 kr och två av mina kollegor fick också lån av den här mannen. Vilket gjorde att jag kunde göra min lilla familj lycklig och lösa mina olika ekonomiska problem. Så jag ville dela denna lycka med dig. Här är deras mejl: [email protected]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.