Annons

Inredningsnyheter v.15/2024

Söndag betyder summeringsdags. Här kommer som alltid ett svep med veckans nyheter från den nordiska inredningsbranschen!


Carl Hansen & Søn relanserar Børge Mogensens Table Bench i en ny variant med papperssnöre.


Nu har My Feldts kollektion för Boråstapeter släppts i butik. Kolla in de fina pressbilderna här!

Kiviks Musteri har lanserat en lokalproducerad cider tillsammans med Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG).


Finska Artek relanserar också sin klassiska pall med stoppad och läderklädd sits, i nya mått.


Den svenska porslinsklassikern Ostindia, en av Rörstrands mest kända serier, som funnits sedan 1932 utökas nu med vaser och krukor som matchar den befintliga Ostindia-familjen.

Notiser
– Allt fler kunder och mäklare överger Hemnet. Här är förklaringen.

Fd. IKEA-chef blir ny VD på Erikshjälpen.
– Second hand-marknaden växer! Myrorna utökar med ännu en butik i Göteborg.
– Myrorna vill också göra det ännu enklare att bidra till ökad återanvändning genom att erbjuda hämtning hos privatpersoner i utvalda städer! Bostadsrättsföreningar kan kostnadsfritt boka Myrornabilen till städdagar eller andra föreningsdagar. Vi parkerar på en adress under en viss tid så de som bor i föreningen kan passa på att lämna in sådant de inte längre använder.
– Missa inte chansen att söka den nya inredningsutbildningen ”Gestaltade livsmiljöer, gemensamma rum, interdisciplinärt lärande” ett samarbete mellan Södertörns högskola och Konstfack. Det vänder sig till dig som är yrkesverksam och vill utveckla nya arbetssätt med stort fokus på hur man kan bygga ekonomiska, ekologiska och socialt hållbara livsmiljöer. Sista ansökningsdag 15/4.
– Imorgon är också sista dagen för att söka utbildningen till Ljusdesign vid Jönköpings högskola.


Till sist! Missa inte temaauktionen ”Gunnar Cyrén – mer än glas” som klubbas online den 19 april. Från och med den 9 april hålls det visning och utställning av Gunnar Cyréns verk hos Stockholms Auktionsverk Sickla. Auktionen består av 54 föremål, från pampiga graalvaser till smycken och stiliserade bronsdjur.

Kommentarer

 • Josefin Illergård skriver:

  Tack för fina sammanställningar varje vecka! En fråga/kommentar: har inte second hand-affärer som myrornas erbjudit upphämtning förut? Tror vi bett någon hämta upp för länge sedan, men såklart bra att de nu iaf underlättar ännu mera ☺️

  (Och ett cider-tips också, mera skånsk hantverkscider (alkoholfri) men med ingefära i (och inte direkt inredningskoppling heller kanske men god 😅). Var nyhet i mars
  https://www.systembolaget.se/produkt/alkoholfritt/videgard-ginger-piquette-1905001/)

  • Frida Ramstedt skriver:

   Hemkörning har nog funnits innan men nu har de lite fler kringtjänster som jag förstår det, står mer på länken!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.