Annons

Inredningsnyheter v. 9/2024

Vecka 9, 2024 har bjudit på en hel del affärsrelaterade nyheter i den skandinaviska inredningsbranschen (och färgfackhandeln!) men också några nya lanseringar. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!


I år firas 100-årsjubileet av grundandet av Kaare Klints möbelskola som ju lade grunden till det vi idag betraktar som ”typiskt dansk design”. För att hylla den legendariske arkitekten, professorn och möbeldesignern återintroducerar Fredericia Furniture nu Kyrkstolen under det nya namnet Klintstolen.


Studio Cathy Nordström har lanserat en ny textilkollektion som fått namnet Karin, inspirerad av Karin Larsson textilier och hennes liv på Lilla Hyttnäs tillsammans med Carl Larsson.


Bemz har lanserat ett samarbete med Boråstapeter som innebär att man kan beställa tre av deras tapetmönster på allt från sofföverdrag till sängkappor. Bemz har också släppt nyheten att de numera erbjuder klädslar även för Mios soffor (tidigare var det bara IKEA’s).


Orrefors har utökat Lena Bergströms serie Squeeze med en ännu större modell på vasen. Kommer både i klarglas och i en bruntonad och blå variant.


Grandpa är aktuella med en ny kollektion de kallar för ”The Doer”. Plagg för alla som gillar att fixa hemma och få saker gjorda, men som vill göra det med stil (och inte vill se ut som att de ska bygga Turning Torso när det ska snickras en blomlåda eller göras ett utekök). Allt är tillverkat i Sverige.

Notiser
– Veckans skräll: I december 2023 blev Happy Homes en del av Mestergruppen. På en extrainkallad stämma i fredags tackade även Colorama ja till ett aktieöverlåtelseavtal vilket innebär att Colorama kommer att ingå i samma koncern som XL-Bygg, Bolist och Happy Homes som också ägs av Mestergruppen AS.
– Veckans skräll nr 2: Renewcells ambitiösa satsning på återvunnen textil, som bland annat H&M investerat 400 miljoner i gick i konkurs under veckan. Mer info här hos SVT.

– Design House Stockholms grundare Anders Färdig lämnar över VD-stafettpinnen till sonen Hampus Färdig.


Till sist har den Göteborgsbaserade inredningsstylisten Anna Furbacken tagit fram en egen kollektion som fått namnet Pastill. Inspirerad av koreansk lågmäldhet och italiensk elegans. Lanserades den 29 februari på Homeroom samt Jotex och Ellos, där Pastills sortiment nu finns tillgängligt för försäljning.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.