Annons

Inredningsnyheter v.11/2024

Söndag och dags att summera veckans nyheter och snackisar. Lite ljummet i inkorgen denna vecka, men ett par ögonbrynshöjare ändå.


Journalisten och mångårige chefredaktören för Residence Hanna Nova Beatrice, som senast arbetat för Stockholm Furniture Fair och även driver inredningsmagasinet The New Era magazine har meddelat på sitt instagram att hon nu slutar för att istället börja arbeta på… inredningsbutiken (eller ska jag säga ”inredningsfenomenet”) Nordiska Galleriet. Jodå, nog är det en ny era vi lever i alltid.


Nordiska Galleriet är även aktuella i veckan med att de nu lanserar en kollektion textilier egna varumärket NO GA. Läs mer här.


Nu släpps den klassiska svenska Falu Fasad i kulören Faluvit. Falu Fasad är en färg som liknar en slamfärg och som även går att måla över traditionell rödfärg, men som håller längre och går att måla på både tryckimpregnerat, råsågat och hyvlat virke.


Anki Gneib och Mia Cullin lanserar en gemensam möbelkollektion med skulpturala möbler som fått namnet Our Universe.


Jag rapporterade nyligen om ett samarbete mellan The New Botanic och Svenskt tenn. I veckan såg jag att även Norrgavel har tagit in deras koncept, fast i ett annat format.

Notiser
– Erikshjälpen fruktar snedvriden konkurrens och lägre försäljning hos ideella secondhandaktörer om momsen för kommersiella secondhandföretag slopas.  
77 600 svenska jobb hotas av ”piraterna”. Debattörerna i Aftonbladet: Politikerna måste börja ta varumärkesförfalskning och piratkopiering på allvar.

– Clas Ohlson – öppnar 15 nya butiker


Till sist. Veckans tråkigaste nyhet. Keramikern Lisa Larson har gått ur tiden. Hon blev 92 år och var aktiv in i det sista. Hon var anställd på Gustavsbergs Porslinsfabrik 1954-1980 och ett av hennes sista samarbeten var dessa förgyllda versioner av några klassiska figurer som nyligen lanserades med Skultuna. Lisa efterlämnar en enorm designskatt med folkkära klassiker som gör att hon kommer att leva kvar i lång tid framöver. Vill du hedra hennes minne? Ta dig till Vandalorum för att se utställningen som pågår till och med 7 april.

Kommentarer

 • Eva skriver:

  Vad är det du egentligen tycker om Hanna Nova Beatrices nya jobb..?

  • Frida Ramstedt skriver:

   Förlåt det kanske var otydligt. Det är ovanligt att en journalist (med en egen tidskrift) tar klivet till ”andra sidan” och börjar arbeta för ett kommersiellt företag. Men det är bara att gratulera dem till att de värvat en av branschens creddigaste röster.

   Nordiska Galleriet köptes upp 2016 av Axel Söderberg (från Ratos-familjen) och har sedan dess gjort ett par uppmärksammade förvärv de senaste åren – bland annat Länna möbler, Dusty Deco, Olsson Gerthel i Malmö, mfl Vad är nästa överraskning? Att han köper Artilleriet och lägger ett bud på Sköna hem 😀

 • Annica skriver:

  Angående Clas Ohlsons nyöppning på Hallarna i Halmstad så kan jag nämna att de tyvärr i samma veva har stängt sin butik i centrala Halmstad. Alltså ännu ett exempel på hur butiker väljer köpcenter istället för att vara delaktiga i att hålla liv i stadens centrumhandel. Finns sedan tidigare även en Clas Ohlson-butik i handelsområdet Flygstaden i Halmstad så nu är butikerna placerade i varsin ände av staden men ingen i centrum. Tråkig utveckling både för människor och miljö (och då syftar jag bland annat på att 95% av besökarna i dessa områden kör bil för att ta sig dit).

 • Anna skriver:

  Och i Sundsvall nyöppnar Clas Ohlsons sin butik i stadskärnan efter att ha hållt stängt i några år. Samtidigt kommer deras andra butik i köpcentrumområdet Birsta vara kvar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.