Annons

Inredningsnyheter v. 10/2024

Mars månad rusar fram, det är redan söndag igen och dags att summera veckans inredningsnyheter. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll.


Svenska succéföretaget Bolon i Ulricehamn som tillverkar golv till världskända företag som Armani, Google, Mercedes och Sheraton har utökat sin verksamhet under namnet House of Bolon. En ny e-handel med golv, mattor och möbler. Bakom satsningen Objects hittar ni det kreativa geniet Linn Eklund. Gissar att vi kommer få se mer från dem.


Möbelproducenten Gärsnäs inleder en uppsökande verksamhet och vill ha kontakt med dem som har äldre välanvända Gärsnäs möbler och vill ge dem nytt liv. Läs mer om deras återbruksprojekt och reparationsmöjligheter här


Det världskända designmagasinet Wallpaper släppte sitt 300:e nummer den 7 mars 2024. Temanumret Global interiors ska bjuda på det allra bästa inom modern design. Jag är nyfiken!Tratten Hans Agne Jacobsen Örsjö
Takpendeln Tratten av Hans-Agne Jakobsson har återupptagits i produktion av Örsjö Belysning.


Salix Hem & Beslag har förvärvat företaget Beslag Design AB som nu ingår Habo Gruppen. Beslag Design är även aktuella med nya serien Pinta i obehandlad ek som enkelt kan såpas, oljas eller betsas till önskad ytbehandling och finish.

Notiser
BHG har köpt nätbutiken Trendrum.
– Li Pamp har utsetts till ny vd för Hantverkarna Stockholm och Hantverkarnas riksorganisation.
– Blomsterfrämjandet har utsett Svante Öquist till presentatör av Årets Pelargon.
– I april öppnar det danska SOFACOMPANY showroom och butik på Djäknegatan 32 i Malmö .
– Hästens lägger ner sin butik i Göteborg rapporterar tidningen Dagens Handel
.
– Konstnären Carl Johan De Geer debuterar som designer för Modern Art Sthlm med lansering av en serie konstmattor i handtuftad ull.


Måste lyfta på hatten för Stockholms Auktionsverks helsidesannons med anledning av deras 350 årsjubileum. Det är inte ofta man lär sig något nytt om historia, av reklam men den här texten av copywritern Johan Holmström var inget annat än underbar.

marimekko
Avslutar med en nyhet från grannlandet Finland. Marimekko Home lanserar nämligen en ny mattkollektion, med stora mattor i tuftad ull för inomhusbruk och en utomhusmatta av återvunnen polyester. Tipstack till Anette. Den nya serien innehåller mönster från välkända namn som Maija Isola, Vuokko Eskolin-Nurmesniemi and Armi Ratia.

Kommentarer

  • Tanja Ferm skriver:

    Coolt att man kan göra själv finish på den obehandlade eken!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.