Annons

Inredningsnyheter v 7/2024

Då var det söndag igen och dags att knyta ihop veckan som gått. Här kommer en snabb summering med några nyheter att ha koll på från den nordiska inredningsbranschen vecka 7, 2024.


String Furniture har lanserat en ny byggbar serie av byråer som fått namnet Relief. Design TAF Studio och styling av pressbilder Lotta Agaton. Kommer denna bli lika storsäljande som hyllsystemet tro?


Tapwell har lanserat en ny diskho. Bronze ska matcha det befintliga sortimentet av bronsfärgade kranar för en enhetlig look.


Danska Kähler lanserar en ny variant av deras klasiska Omaggio-vas som fått namnet Omaggio Circulare eftersom den är tillverkad av återvunnet material. Den kommer i tre olika storlekar, med en handmålad, matt yta.


Atelier Marée är ett nytt märke att kolla in. Uppmärksammas just nu av många danska modeinfluencers för sin kollektion skålar och fat som fått sitt mönster inspirerat av havets sätt att forma sand.


Svenska Asplund har släppt pressbilderna på de nyheter man lanserade under möbelmässan. Min favorit är bänken Pause av Broberg Ridderstråle. En mångsidig och lite zen-lik möbel som passar i olika sammanhang som i en hall, längs baksidan av en soffa, vid fotänden av en säng eller bara som platsen att ta en liten paus på. 


Kosta Boda har inlett det nya året med att utöka den populära Kappa-serien av Mimmi Blomqvist med nya små vaser och färger på glaset.


Om ni är intresserade av glas kan jag rekommendera er att följa Iittalas nya creative director Janni Vepsäläinen på instagram. Känns som en frisk fläkt och en bladvändare i företagets historia. Ett år efter tillträdet har hon inte bara lycktats genomföra ett byte av den inarbetade loggan utan också sjösatt en uppmärksammad kollektion munblåsta glasinstrument i av Damsel Elysium.

Notiser
Plantagens förlust ökar
– Kraftiga böter för Dollarstore pga sålde giftiga produkter
– Danska Skall Studio öppnar popupbutik i Paris

– Efter dissen, nu är nya hissen äntligen på plats. Dramatens nya tillgänglighetsanpassning är invigd!


På möbelmässan lanserade även småländska Swedese ny design av Broberg Ridderstråle. LUNA är ett nytt skrivbord / sminkbord med både rundade hörn och avrundad lådfront. Se mer här.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.