Annons

Inredningsnyheter v.5/2024

Första veckan i februari är alltid lite återhållen. De flesta vill nog vänta med att släppa sina nyheter till möbelmässan Stockholm Furniture Fair som går av stapeln på tisdag. Här är i alla fall några snackisar att ha koll på från den senaste veckan!


Alcro Färg har lanserat sin nya satsning med inredaren Marie Olsson Nylander, som de hintade om i höstas. Min favorit? Olives in Oman. Du hittar kampanjsajten här.


I veckan rapporterade SVT att Konstnären Ann Wolff stämmer glaskoncernen Orrefors Kosta Boda på 15 miljoner i utebliven royalty för den ikoniska ljuslyktan Snöbollen. Hon menar att det avtal som skrevs 1973 inte är skäligt och hänvisar till en ny lagförändring som kan göra det möjligt för formgivare att förhandla om retroaktiv ersättning. Om Ann får rätt vill hon använda pengarna till ett stipendium för kvinnliga bildkonstnärer. Se henne berätta själv i klippet från SVT. Snöbollen är en svensk klassiker och försäljningssuccé som finns i tre storlekar: 60, 70 och 90 mm. Foto: pressbild Kosta Boda.


Carl Hansen lanserar den klassiska stolen Vega med stativ i krom.


Under Stockholm Design Week gästas Stockholms Auktionsverk av Källemo, som återintroducerar två av Gunnar Asplunds eftertraktade möbler från 1931: stolen GA-1 och fåtöljen GA-2. De formgavs ursprungligen för Svenska Slöjdföreningens styrelserum på Nybrogatan 7 i Stockholm.


Den ikoniska Margrethe-skålen, uppkallad efter danska H.K.H. Drottning Margrethe och formgiven av hennes onkel Sigvard Bernadotte, byter skepnar. 2024 lanseras den i Durostima®, ett återvinningsbart plastmaterial som kan krossas, gjuts om och återanvändas.


Konstnären Lisa Törner lanserar en inredningskollektion med sina tavelmotiv på brickor, bordstabletter och glasunderlägg som kommer att säljas på Cervera samt på NK Kök & Design.

Notiser
– Mille Notti lanserar de klassiska William Morris mönstren Strawberry Thief och Marigold som på sängkläder i 300 tc percale, kammad bomull.
UC rapporterar att konkurserna har ökat inom samtliga stora branscher i Sverige och i detaljhandeln ökade den med 11 procent jämfört med januari fjol.
– Designtorget öppnar butik på Asecs i Jönköping våren 2024.
– Hemtex lanserar en Yoga kollektion 2024
– Bunkern som välte Hemnet? En bombsäker underjordisk bostad i Eslöv har blivit en klickraket på Hemnet.Till sist har Vedum släppt bilder på sina köksnyheter 2024, du hittar dem alla här. Mycket färg, bland annat vinröda detaljer och beslag men också en hel del mörkbetsat trä.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.