Annons

Inredningsnyheter v.4/2024

Ännu en vecka till handlingarna och jag är fortfarande inte frisk. Snart har en hel månad av krasslighet passerat och jag skulle ljuga om jag påstod att det här inte börjar gå mig på nerverna. Nåväl. Här kommer januaris sista söndagssummering!


Pappelina har släppt en ny kollektion som fått namnet Elements.


Norrgavel har inlett en omfattande renovering av sin Göteborgsbutik. Med tanke på resultatet i Stockholm blir man onekligen nyfiken.


Danska FDB Møbler relanserar J138, den hopfällbara stolen designades av Erik Ole Jørgensen redan 1978. Tillverkas nu i oljad ek och i 100 procent linne i en ljus nyans.


Kajsa Cramer har släppt sin nya katalog med massor av fina nyheter för 2024.


Arkitekten och designern Andreas Martin-Löf fortsätter sitt samarbete med Jotex och bygger vidare på sin serie med utemöbler och mattor, framtagna och tillverkade i Sverige. Det senaste tillskottet har fått namnet Kungsholmen och består av två matbord och stolar tillverkade av FSC-certifierade ek med två olika färgställningar, en mörkbrun betsad och en naturell.

Notiser
– Cecilia Gave blir ny vd för Stockholms Auktionsverk.
Cyberattacken har slagit hårt mot flera detaljhandelskedjor. Bland annat nyligen börsnoterade Rusta
som bedömer att försäljningstappet i januari månad hamnar på 70 miljoner kronor.
Byggbranschen varnar för allvarliga dominoeffekter, när allt fler beställare drar ut på sina betalningar.
– Architectural Digest har skrivit en intressant trendspaning om The Year of Girl Decor


Till sist vill jag tipsa om Sven Harrys konstmuseums senaste programpunkt. För första gången visas Bruno Mathssons tidlösa möbler tillsammans med 35 av Nordens främsta formgivare som alla tilldelats det prestigefyllda Bruno Mathsson-priset. I en unikt omfattande utställning med högklassig formgivning firar vi att Nordens största designpris, som årligen delas ut av Karin och Bruno Mathssons stiftelse, fyller 40 år. Utställningen pågår mellan den 26 januari – 7 april i år!

Kommentarer

  • Elisabet skriver:

    Den utställningen bara måååste ses!! Tack för tips!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.