Annons

Inredningsnyheter v.3/2023

Det märks att vårsäsongen är på ingång eftersom inkorgen bågnar av pressreleaser och mässorna har börjat avlösa varandra. Här är en snabb summering av några nyheter att ha koll på från veckan som gått.


Madelen Möllard vann Best in Show på Formexmässan. Välförtjänt! Fantastiska mattor, speglar och keramiska verk. Kolla in mer här.


Danska House of Finn Juhl relanserar ”The Hulsø Shelf”, som formgavs redan 1949 av Finn Juhl.


Örsjö belysning kommer att lansera två nya upcyclade produkter i vår, som produceras utifrån spillmaterial från deras egen produktion på fabriken i Nybro. Mer information kommer under möbelmässan i februari.


Svenska Cappelen Dimyr har lanserat Colonnade No 09. En handgjord flatvävd matta med ett handknutet blommönster.

Beckers
Beckers har släppt sin nya färgkarta för 2024. Daydream under parollen Hej Hemtrevligt, hejdå Hemnet.

Notiser
– Erikshjälpen redovisar en försäljningsökning på 10% under 2023. Totalt sålde second hand kedjan 12 miljoner varor.
– Erik Sehlin har köpt Oscar Properties fastigheter till en prislapp på 2,2 miljarder för att rädda en fordran som hans egna bank Norion Bank haft på fastighetsportföljen, enligt uppgift till Di.
– IKEA’s Ingka och vindkraftsbolaget OX2 har lämnat in en ansökan om att få bygga en havsvindpark, fem mil utanför Blekinges kust.

– IKEA lanserar även nyheten VÄXELBRUK – en kollektion med textilprodukter tillverkade av återvunna personalkläder. Kollektionen börjar säljas i Retuna, Eskilstuna den 2 februari 2024.

Har försökt följa Formex på distans men det var svårt i år eftersom många profiler som brukar bevaka mässan inte valt att åka denna gång. Blev därför glatt överraskad av att hitta en bildrapport via Isabella Löwengrip. Vet inte om hennes instagram-stories är kvar men annars finns en summering i hennes blogg och här finns rörligt i flödet. Lästips!


Foto ovan: Isabella Löwengrip Övriga bilder: pressmaterial från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.