Annons

Inredningsnyheter v.48/2023

Första söndagen i december och tid att tända det första adventsljuset. Nyhetsflödet taktar onekligen ner lite på tempot såhär års, men här kommer en kort summering med veckans snackisar och nyheter från inredningsbranschen!


Är otroligt nyfiken på Simon Bøcker Mørch magasinssatsning Scenery som ska mixa mode, inredning och trädgård. Första numret släpptes i november.


Fredericia furniture har presenterat Seto Stool, ett designsamarbete med den japanska formgivaren Keiji Takeuch. Smart lösning att göra sitsen mjukare med spänd sadelgjord.


Jag är också nyfiken på Diplomat-familjens nya hotellsatsning; Villa Dahlia. Öppnar hösten 2024.


Norrgavel har lanserat egna julstjärnor i år. Min favorit är modellen Kaspar som fått fina linjer med motvik. Finns i fler färger och storlekar.


Swedese har relanserat Yngve Ekströms sidobord Palette från 1953 i fler färgställningar och materialkombinationer.

Notiser
– Tolv butiker blir elva när inredningskedjan Iems lämnar Stenungstorg.
– Förlusterna växte för Åhléns under senaste räkenskapsåret.
Blomsterhandeln vissnar? ”Många florister har stängt sina butiker, vissa har till och med gått i konkurs”, säger Magnus Silfverberg, vd på Euroflorist. 

– Årets julklapp till inredningsintresserade? Det nya svenska Inredningsspelet innehåller 220 quizfrågor som tar sig an ämnet med humor och gott om populärkulturella referenser. Säljs exklusivt på Lagerhaus. Utmana dina inredningsintresserade vänner och visa dem var skåpet ska stå!


Till sist, Inga Kempe är aktuell med en ny köksserie för danska Reform. Tipstack till Anette. Kolla in nya serien Column här.

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Gällande blomsterhandlarnas död så blir jag nyfiken på om det bara gäller klassiska blomsterbutiker?
  Det har ju öppnat så många självplock, räknas de in eller är de en av orsakerna till att butiker får stänga?
  Folk är kanske blivit väldigt medvetna om blommornas långa transportvägar och giftet de drivs upp med. Självplock blir ju både en upplevelse och bättre för miljön

  • Frida skriver:

   Intressant reflektion. Jag gissar att det är en kombination av sämre ekonomiska tider (vem unnar sig fredagsbuketten när man kämpar med elräkningar, dyrare mat och räntor?) och medvetenhet om (vissa) snittblommors kemiska utsläpp (besprutningar) och ”koldioxidbovar” (långa transporter) mm och naturligtvis trenden att både odla själv och plocka på självplock när säsongen bjuder på den möjligheten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.