Annons

Inredningsnyheter v.51-52/2023

Söndag, nyårsafton och dags för årets allra sista nyhetssummering med de senaste snackisarna från den nordiska inredningsbranschen. Lite tunt pga jul och helgdagar, men alltid något.


Köpenhamnsbaserade caféet/restaurangem Atelier September och dess grundare kocken Fredrik Bille Brahe är aktuella med en ny kokbok som beskrivs såhär: ‘A blueprint, you could say, for how to live a good life, eat well, and be happy.’ Man blir nyfiken.


ByOn lanserar en serie rumsdofter som fått namnet Ignite. Fyra olika doftljus och en diffuser. Doftljusen är tillverkade av sojavax och vegetabilisk olja med en veke av bomull. Diffusern innehåller doftbärande olja som varar i cirka 4-6 månader. Alla Byons rumsdofter är fria från ftalater, bekämpningsmedel, parabener och sulfater och testas inte på djur.


Elle Decoration har gjort ett hemma-hos-reportage hos influencern och författaren Sandra Beijer vars hem frontar senaste omslaget.


Inrednings- och trädgårdsinfluencern Krickelin har realiserat sitt livsstilsvarumärke KLCO under nya namnet K.LAGERQVIST med ny logotyp och grafisk profil som lanserades i mellandagarna.

Notiser
– Under 2024 kommer Rot- och rut-avdraget att höjas tillfälligt med 25 000 kr för 2024. Det innebär att avdraget för ett helår kommer att uppgå till totalt 75 000 kronor. Ändringen träder i kraft den 1 juli 2024, och endast 50 000 kr får utnyttjas under det första halvåret. Det höjda taket är alltså tillfälligt och gäller endast för 2024.
– Björn Nordin blir Svensk Forms nya VD.

– Det danska varumärket Eva Solo har köpt möbel- och designföretaget Please Wait To Be Seated.
– Sofie Bille Brahe, känd för sina smycken, har lanserat inredningsdetaljer i Murano-glas.
– Emmamalena öppnar ny butik på Kungshöjdsgatan 3 i Göteborg i vår.

– Och IKEA planerar att börja med rave-fester för att locka till sig kunder i tider när få konsumerar? Öh? April already?


Till sist har Norm Architects ritat den nya Sjöparken på Ästad Vingård. Den lilla byn med trävillor vid sjön har hämtat inspiration från såväl enklare sjöbodar till de välkända glaskorridorerna på Louisiana Museum of Modern Art. Fler bilder här.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.