Annons

Inredningsnyheter v.50/2023

Vi närmar oss årets slut och det märks i nyhetsflödet som slagit av på takten i väntan på jullovet. Här är i alla fall några nyheter jag snappat upp från veckan som gått. Tipsa mig gärna om du springer på något intressant! Tar tacksamt emot input.


Artilleriet har lanserat en egen pläd. Mohair Tassel Throw är handvävd i 460g finaste Mohair, berikad med extra ull som ger pläden större volym och hållbarhet.


Boråstapeter och Newbie fortsätter sitt samarbete med en ny tapetkollektion. Newbie II omfattar 18 handritade mönster från Newbies magiska mönstervärld i en mild färgskala med mjuka pasteller. 


Nystartade danska företaget Tenksom satsar på mer miljövänliga soffor. Ambitionen verkar god (även om man valt OEKO-tex certifierad kallskum).


John-John Wallmansson startar nytt inredningsvarumärke under namnet Noji Noji och tar med sig en skattkista av erfarenhet från sina år som Head of Brand på Svea och nuvarande roll som Creative Producer för inredningsvarumärket MeliMeli för att förverkliga sin dröm – en egen kollektion som speglar en personlig kärlekshistoria till färg och form.

Notiser
– Christina Ståhl, som närmast kommer från tre år som vd hos Bagaren och kocken tar över som ny VD för Blomsterlandet.

– Nu är affären spikad och klar – Happy Homes har blivit uppköpta av Mestergruppen.
– Nytt EU-förslag om nya maxgräns för betalning av fakturor kan slå hårt mot bokhandelsaktörer i Sverige och hota bokrean.
– Elon och Euronics återupptar förhandling om sammanslagning.

Till sist kan jag bjuda på ytterligare några fler bilder från Daniel Berlins nya Vyn, nu med fokus på golvet. Inredaren Lisa Mannheimer från Fojab Arkitekter valde nämligen långa och breda plankor med fjärilsfogar från chevronparquet (i färgen 201 Ljunghusen) och Chevron släppte nyligen case/pressbilder på resultatet. Ser väldigt fint ut. Fler foton här!

Kommentarer

 • Erika skriver:

  Golvet var ju heeelt underbart???? Wow, så otroligt fint!

 • H. skriver:

  Slutar på Melli Melli för att starta Noji Noji?
  Lite fantasilöst namn eller?

 • Ebba skriver:

  Kan inte hitta tapeten med aporna, älskade den! Kan det vara att den ännu inte lanserats i butik?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.