Annons

Restaurang Vyn

Jag läste nyligen en intervju med stjärnkocken Daniel Berlin i tidningen Filter och blev berörd av historien om hans senaste restaurangprojekt. Kanske för att Österlen har en så viktig plats i mitt hjärta? Kanske för att jag själv sövdes för en konisering för ett år sedan (och inte vågar tänka tanken på hur det hade varit att få samma besked om hans fru Anna, mitt i livet)? Men kanske allra mest för att jag gillar människor som orkar/vågar/vill simma mot strömmen för att göra sådant de tror på. Daniel har nämligen som nybliven änkeman, ensamstående med två tvillingar, valt att investera och låta renovera den mest ambitiösa satsning som Krogsverige skådat.


Har ni kört sträckan förbi Gislövshammar någon gång? Utsikten tar fullkomligt andan ur en. Här ligger Restaurang Vyn. Kan inte tänka mig en bättre plats att äta riktigt god mat på.


Interiört har det hela varit lite hemligt ännu, tills igår när det damp ner ett pressmeddelande från Nordiska kök som tydligen har fått uppdraget att rita köksinredningen. Stolarna ser ut att vara formgivna av Anton Björsing som gjort möbler till Daniels tidigare restauranger.
Det dominerande materialet i inredningen är trä, vilket hedrar dem måste jag säga. Kanske inte det mest praktiska i en restaurangköksmiljö, men oslagbart fint. Jag noterar att man valt planskuren fanér i spegellagd bokvändning. Stocken klyvs på mitten och knivskärs från utsida in vilket ger en katedralformad mönsterbild i ådringen. Fanerarken plockas sedan i ordningsföljd och läggs som bokblad så att fanerbladen spegelvänds mot varandra vilket ger ett fint mönster och lyster till ytan eftersom ådringen reflekterar ljuset på ett speciellt sätt. Så nyfiken på resten!
Foton: Andrea Papini, styling: Marie Monrad Graunbol för Nordiska kök (pressbilder)

Kommentarer

 • Så snyggt.Lycka till./ Christina.

 • Katarina skriver:

  Så fint! Förra restaurangen i Skåne Tranås var fantastisk så nu ser vi fram emot att besöka Vyn. Lyckats boka ett bord i vår!

 • Sandra skriver:

  Åh, blir lite knäsvag. Älskade också förra stället i Skåne Tranås, det låg ju dock onekligen lite inklämt (men granne med min pappas mormors hus vilket förstås gjorde det extra speciellt för mig). Får försöka få ett bord lagom till nästa sommar.

 • Martina skriver:

  Tack för lästips!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.