Annons

Inredningsnyheter v.45/2023

Som alltid bjuder jag på en summering av inredningsbranschens nyheter och snackisar i slutet av veckan. Anar ett tema lika gult som söndagmorgonens kaxiga löpsedel på Sydsvenskan… Här kommer i alla fall ett svep för dig som vill ha koll på det senaste.


Den Kungliga hovleverantören Kasthall som producerar mattor i svenska Kinna har lanserat mattan Feather designad av Ellinor Eliasson i flera nya kulörer med namn inspirerade av olika fåglar. Blue Jay, Hoopoe, Parakeet, Nuthatch och Sparrow.


Anna Nyman är Svensk Tenn Glas-Stipendidat 2023 med sina glaskupor Skal.


Fritz Hansen firar 10 år av (nyligen uppköpta Skageraks) Georg Stool med en utställning och välgörenhetsförsäljning av 10 specialutgåvor i Köpenhamn. Har bänken sedan tidigare och hade gärna köpt ny dynor till den. Hoppas på en permanent kollektion.
Monocle har inlett samarbete med Karlskrona lampfabrik och tagit fram en begränsad kollektion av deras oljelampor i mässing.


Marbodal har presenterat en rapport med sex starka strömningar inom köksinredning 2024.

Notiser
– Hemtex breddar sitt sortiment. Under första kvartalet nästa år lanseras ett möbelsortiment med bland annat soffor och sängar.
–  5 miljoner kronor doneras till Röhsska museet för inköp av nordisk design – och konsthantverksföremål till museets samlingar.
– Sommarnöjen lanserar sitt första Attefjällshus.
– Maja Dixdotter är med i Architectural Digest med ett hemmahosreportage fotat av Mike Karlsson Lundgren.


Veckans mest oväntade? Detta. Jag lyssnade på P4 dokumentär och Sveriges radios granskning medan jag körde hem från Jönköping i torsdags och var tvungen att ta en kaffepaus för att koncentrerat kunna lyssna klart. Här kan du läsa mer.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.