Annons

Inredningsnyheter v.44/2023

Söndag och summeringsdags. Vad har hänt i den nordiska inredningsbranschen vecka 44, 2023? Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha lite koll.


I Köpenhamn har man invigt Möbelsnickarnas höstutställning som pågår till och med den 26 november. Tips att kolla in om du har vägarna förbi den danska huvudstaden kommande månad. Här kan du se några exempel på de möbler som visas.Ett nytt svenskt livsstilsvarumärke har sett dagens ljus. Ode Stockholm grundat av Jenny Larsdotter påbörjar sin resa med tre doftljus: Väpnargatan 1Gullsjön och Aspirantbalen.

”Ranka” inspirerad av vinrankan (som namnet antyder) är en ny armatur formgiven av Jonas Bohlin för Örsjö belysning. En vidareutvecklad mindre version av den gigantiska ljuskrona som installerats på restaurang Aira. Målet var att skapa en taklampa med en organisk och rundad form att hänga över mat- eller mötesbordet. Ranka finns i två storlekar med fem eller sju ljuskällor.


Kinfolk magazine som även gjort sig kända för sina böcker är åter aktuella, den här gången med en serie Art Prints. Podium Poster är gjord i exklusivt samarbete med Köpenhamnsbaserade galleriet ALIUM och Cecilie Jegsen. Tipstack till Anette.


Fine Little Day har lanserat sin första Holiday Collection Högtid som kommer att säljas i utvalda butiker. Läs mer här.

Notiser
Inredningsarkitektur.se söker ny redaktör från 1 januari 2024. Läs mer och sök här
– Ny kampanj från PRV varnar formgivare: så skyddar du dig från stöld.

Ica lanserar egen pakettjänst för att öka fyllnadsgraden i de lastbilar som redan rullar mellan centrallagret och de olika enheterna runtom i landet. Ica har 1 300 butiker, 90 procent av dessa har redan utlämning och en femtedel har utlämningsskåp. Dessutom har Ica ett naturligt flöde av kunder som ”har vägen förbi” för att handla mat. Ica spås bli en intressant distributör för e-handeln i alla branscher framöver.


På tal om julen så har Svenskt tenn haft premiär för sin julutsttällning 2023. I år är det Illustratören och formgivaren Maja Sten som står bakom årets tema.  

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.