Annons

Rött kök

Vi väntar på de allra sista pusselbitarna i vårt studiokök på kontoret (beslag på måndag, stenskiva på tisdag) och har valt neutrala Jotun Kalk som kulör på skåpsluckorna men när jag fick syn på Caroline Borgs kök förvånande jag mig själv med tanken på att jag kanske borde satsat på ett… rött istället. Så himla fint! Frågade om jag fick dela bilder, för kanske kan hennes kök inspirera fler. Älskar knopparna hon valt också. Lite annat än det man brukar se och väldigt greppvänliga. Caroline arbetar som fotograf och stylist och har gjort många kampanjer för kända företag och hennes instagramkonto är superinspirerande. Följtips!
Om man tycker överskåp blir tungt kan man göra såhär och välja vitt ovan midjehöjd. Smart och snyggt. Det enda jag möjligen hade gjort annorlunda är belysningen, men ni vet hur petig jag är med den saken.


Foto: publicerade med tillåtelse Caroline Borg

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna-Karin skriver:

  Supersnyggt!

 • Camilla skriver:

  Åh, jag vill veta hur du tänker med belysningen om du får göra annorlunda! Det är så svårt – man vill inte att det ska vara för lite/dåligt/felplacerat. Tack

  • Frida skriver:

   Menade inte att låta negativ. Tycker köket är jättefint!

   Man brukar rekommendera ett mer riktat ljus ovan arbetsytorna och lite beroende på avstånd får man räkna på spridningsvinklarna från de armaturer man väljer men viktigt att man inte skuggar ljuset med kroppen när man arbetar i köket en mörk kväll i november.

   Nu kanske det finns infällda spotlights i taket som jag inte ser (det vet jag inte) men i ett så pass stort rum behövs både ett bra allmänljus i taket (som kan vara diffust precis som rislampan) och en mer direkt/nedåtriktad belysning över köksbordet för att både få tillräckligt allmänljus vid städning och möjlighet till ett mer isolerat nedpendlat ljus över matplatsen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.