Annons

Inredningsnyheter v.42/2023

Söndag betyder summering av veckan som gått. Har kommer ett urval av de nyheter och snackisar som florerat i inredningsbranschen vecka 42, 2023.


Claesson Koivisto Rune har tagit fram en ny kollektion i glas för Orrefors.


Kärret har lanserat en 3 meter lång 2-mannapläd.


Sköna Hem har utsett Årets möbel och i år går utmärkelsen till Anna Kraitz funktionella bord Cinderella som inspirerats av en strykbräda. Du kan justera det i höjdled, precis som sin föregångare och använda det till soffbord eller sidobord eller stå-bord.


Förra veckan presenterade finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm Karin Wanngård (S) nyheten att ägarna Stockholm Stad ska sälja Stockholmsmässans mässverksamhet samt riva mässlokalerna i Älvsjö för att i stället bygga 2 000 till 2 500 nya bostäder. Något som väckt debatt i branschen. Kistamässan och Waterfront har angetts som alternativa lokaler.


Fritz Hansen introducerar sina klassiska stolar i en barnstorlek.

Notiser
– Aller Media som bland annat har inredningsmagasinen ELLE och Residence genomför ett sparpaket och 28 medarbetare får sluta.
– Kaplans har drabbats av en IT-attack och sajten ligger nere.
– Mio har börjat leverera möbler till den spanska solkusten.
– Arket öppnar en flaggskeppsbutik i Milano.


Interflora firar 100 år i år med en egen jubileumsvas. Tidevarv är designad av glaskonstnären Ann Wåhlström och tillverkad av glasblåsare på Reijmyre Glasbruk i Östergötland. Glaset är infärgat i klassiskt Reijmyre-grönt. Tipstack till Anette.  


Ett Hemnet-objekt som fått ordentligt spridning i veckan är Mölltorp Björkelund som testamenterats till Cancerfonden. Ett 1920-talshus med en parkliknande trädgård som har skulpturer av Milles, ett fantastiskt orangeri med rund vattenspegel framför, mängder av fruktträd, rosenträdgård, lusthus samt en påbörjad pool. Kolla in alla bilder hos Fastighetsbyrån. Foto: Benjamin Rudström, Husfoto

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.