Annons

Inredningsnyheter v.38/2023

Några minuter i midnatt denna söndag och hög tid att knyta ihop veckan som gått. Här kommer ett traditionsenligt svep för dig som vill ha koll på de senaste snackisarna i branschen.


Göteborgsbaserade företaget Alva har lanserat en ny kollektion sängkläder i färgen Forest Green, med en spektakulär fotografering. Klicka in på hemsidan för att se fler bilder.


På tal om västkusten så slår snart Forum Göteborg upp portarna till nordens största antikmarknad. Inhyst i en renoverad fabrik på 1500 kvadratmeter har man samlat några av de bästa vintagebutikerna för möbler men också konstnärer, modeföretag och andra kreativa verksamheter en kort promenad från centrala Göteborg. Kommer vara öppet på helgerna: lördagar och söndagar kl 10-16. Läs mer här.

Hemtrevligtpodden avböjde att ta emot ett utskick med recensionsex av min Handbok i möblering när den lanserades i julas, för att de skulle släppa en egen bok nästa år. Jag tänker inte vara den som är den – så jag tipsar gärna om att deras nya titel snart finns att förhandsboka. Helt övertygad om att det finns utrymme för fler titlar än bara en i bokhyllan. Dessutom verkar denna vara väldigt Hemtrevlig! Jag tar gärna ett pressprov 😉


Och på tal om röda stolar (som de har på omslaget) så har Fredericia furnitures lanserat sin klassiska stol J39 i en rad nya färgställningar.


Viking Beds har inlett samarbete med Tärnsjö Garveri där sängens underbädd och huvudgavel fått en läderkant av vegetabiliskt garvat läder av allra högsta kvalitet. Tillverkad i deras egen fabrik, i småländska Ekenässjön. Modellen Adelsö har 7 zoner med latex närmast liggytan. Den utmärker sig med tre lager fjädrar och förspända resårer, vilka ger maximal komfort och optimal tryckavlastning längs hela liggytan oavsett sovstil.


Klong har lanserat nya knoppar tillverkade i blank mässing som kan höja känslan på ett skåp och ge det ett helt nytt uttryck.
Hjärtformade serien Hjerta är döpta efter Klongs grundare Eva Hjertberg och designade av Ania Pauser.


Till sist. Hotellet Ett Hem Stockholm har expanderat. 1 september öppnade de en ny del med ett gym och tre lägenheter för långtidsboende. Tipstack till Anette.

Kommentarer

 • Emma Stockton skriver:

  Intressant att höra att Ett Hem Stockholm expanderar!

 • Anna skriver:

  Hade inte Vikings säng passat i ett ”Lika som bär”-inlägg, då de iom läderkanten och den grå färgen är väldigt lika Dux sängar..?:)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.