Annons

Inredningsnyheter v.35/2023

Första söndagen i september och dags att summera veckan som gått. Det har rasslat i inboxen av pressreleaser från de nordiska inredningsföretagen. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll!


Jotun har lanserat sin nya färgkarta för 2024 som fått namnet CANVAS. Den består av 23 kulörer – däribland 10 helt nya som utvecklats speciellt för den nya färgkartan bl a 20217 Muted Coral, 8583 Earthy Yellow, 7685 Subtle Green och 20218 Healing Lavender.
Layered har presenterat ett samarbete med konstnären Linda Ring som annars är mest känd för sina fantastiska mönster på surdegsbröd. Tillsammmans har de gjort en exklusiv kollektion av handgjorda filtar med den gemensamma visionen om att förhöja vardagliga ting till vackra objekt och att låta saker ta sin tid.


Ogeborg har haft pressvisning för nya mattkollektionen Segment, framtagen i samarbete med Tekla Evelina Severin till företagets 60-årsjubileum.  Tekla har tolkat två av de mest klassiska mönsterna; rutan och randen.


Pappelina har lanserat den nya kollektionen Woodland Collection, i olika färgnyanser där nyanserna är inspirerade av den svenska skogen.


Svenssons i Lammhult har tagit in möbler från nystartade Ekbacken Studios som tillverkar 3D-printade möbler av återvunna fiskenät från Portugal.Byredo är aktuella med ett nytt doftljus med doften Sweet Grass. Tipstack till Anette!


Till sist. Statens fastighetsverk fick på uppdrag av regeringen sköta renoveringen av Nationalmuseibyggnaden i Stockholm, med start juli 2014. Fyra år och 1,3 miljoner arbetstimmar senare överlämnades den nyrenoverade byggnaden till Nationalmuseum sommaren 2018. Renoveringen kostade cirka 1,2 miljarder kronor (helt i enlighet med vad regering och riksdag hade beslutat att det fick kosta). Men, nu har hyran chockhöjts och museichefen Per Hedström letar desperat efter en lösning. Det behövs ytterligare 40 miljoner utöver de 239 man redan får i statsanslag varje år. Annars kommer hyran inte kunna betalas. Läs mer här.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.