Annons

Inredningsnyheter v 34/2023

Sista söndagen i augusti och jag skulle kunna skriva ett marathon-långt inlägg om alla inredningsnyheter som har lanserats och presenterats den senaste veckan – men här kommer ett urval för dig som vill ha koll i en snabb scroll!


Norrgavel har haft invigning för sin renoverade butik på Birger Jarlsgatan. Målet var att skapa en sakral känsla med omsorgsfullt valda material och väggar målade i äggoljetempera. Ett tempel för hållbar inredning?


Svenska Superfront öppnar showroom i Paris och lanserar tre helt nya kulörer: Muddy Blue, Almost White och Clay.


Stoff Nagel lanserar sin populära ljusstake i en brons-version.


Fritz Hansen lanserar ett sidobord av Cecile Manz tillverkat i FSCTM-certifierat massivt trä med synlig ådring.


Polarn och Pyret lanserar en ny klädkollektion med mönster av Stig Lindbergs klassiska Berså och hans illustrationer från barnboken Daniel Doppsko. Släpps i butik 7 september.


Inredningsbutiken Tambur har tagit fram en kollektion prydnadskuddar tillverkade av noggrant utvalda tyger från det svenska varumärket Astrid Textiles. 


Fiskars och finska modeföretaget Myssy lanserar en limiterad kollektion för Bröstcancerförbundet. Ett exklusivt kit för att kunna sticka och brodera egna ”Tissit-plagg”, inklusive en limiterad Fiskars Rosa Bandet sax. Jag vet inte. Ändamålet helgar medlen?

Notiser
– ArkDes stänger för ombyggnation
– MUJI stänger sin butik på Åhléns City Stockholm
– Kommunstyrelsen i Emmaboda köpte in ett nytt konferensbord för 600 000 kronor. Detta uppmärksammades enligt SVT när kvittot publicerades på Facebook…
– Ekonomen och konstsamlaren Sivert Oldenvi gick bort i slutet av 2022 och efterlämnade ett helt hus fyllt med konst, konstböcker, brev och lådor med artikelutklipp om konst. Nu går delar av doldissamlarens inköpta verk under klubban!


Till sist har även den danska mässan Formland gått av stapeln i Danmark. Där visade bland annat Royal Copenhagen upp sina höstnyheter. Nya delar till deras kända serviser(själv fastnade jag mest för de coola glasen!). Tipstack till Anette. Ha en fin söndag och start på vecka 35!

Kommentarer

  • Monnah skriver:

    Jag vet inte. Nog gillar jag att sticka, men jag hade nog nöjt mig med Rosa bandet-saxen…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.