Annons

Trendenser x Boomerang

Inlägget är reklam för Boomerang

Känner ni till att det svenska klädvarumärket Boomerang, som grundades redan 1976, har en bumerang i sin logga just för att de tänkt på hållbarhet sedan starten. Enligt devisen det vi ger iväg är också det vi får tillbaka. Boomerang har ända sedan starten varit måna om kvalitet, långsiktighet och plagg som kan bli långvariga i din garderob. Precis tvärtemot fast fashion. 

Deras kläder är klassiskt skandinaviska, inspirerad av hav och natur. Redan sedan den allra första kollektionen har deras stil varit sammanhållen: enfärgade byxor, skjortor och tröjor blandat med seglarränder. Inget för dekorerat eller utsvävande. Styrkan ligger i det enkla och tidlösa med fokus på bra material och hög kvalité. Den allra första reklamkampanjen plåtades i den svenska skärgården: en miljö som alltid varit viktig för både Boomerangs själ och varumärke. 

Boomerang har sedan starten 1976 strävat efter att göra klassiska kläder av högsta kvalitet, som kan hålla länge och bli bättre med åren. Redan 2008 introducerades Boomerang Effekten, långt före cirkulär ekonomi var ett begrepp. Boomerang Effekten är företagets hållbarhetsinitiativ som ger äldre och använda Boomerang-plagg en chans att leva vidare. Genom åren har deras plagg märkts med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och sålts som Boomerang Vintage, andra plagg har klippts isär och blivit delar av möbler inom Boomerang Home. Spillmaterialet från fabrikerna har återanvänds i The Effect Collection: stiliga vardagsföremål i klassiska Boomerang-tygerVåren 2023 har jag fått välja ut mina favoriter bland deras tidlösa plagg som ni också kan läsa mer om i deras Nyhetsbrev och sociala kanaler. Ett tips är att gå upp en storlek över den du brukar ha (jag har själv medium på många av de plagg jag köpt privat).

Linne marinblått (redan slutsåld)
Polotröja oversize Merino ull
Pikétröja vit
Randig tröja
Stickad väst cashmere
Sweatshirt marinblå
Linnebyxa
Vit skjorta 100% ekologisk bomull
Cashmere-tröja randig


Idag är alla jerseyplagg GOTS-certifierade. Målet är att alla bomullsskjortor ska vara GOTS-certifierade under 2023.

Varumärkets grundinsikt, tidlös stil överlever alltid tillfälliga trender och en produktion nära våra idéer har alltid varit viktigt för oss. Det känns så kul att vi är igång med vår produktion i Sverige.  Intresset är stort kring våra svenskstickade jersey-plagg, säger Karin Salegård VD Boomerang

Vill man lämna in sina gamla Boomerang-plagg kan man skicka kläderna till Boomerangs kontor och få en ersättning i form av 10% rabatt på nästa köp.

På Boomerang säger man att ett riktigt bra plagg är som en fin vänskap, den vill man vårda och värna om länge. Men den ska också tåla törnar och bara bli bättre med åren. För det man ger kommer tillbaka.    

Inlägget var reklam i samarbete med Boomerang

Kategorier:

Kommentarer

 • Irene Börjesson skriver:

  Hej
  Så fint du beskriver Boomerangs kläder.
  Jag älskar dem! Jag håller med dig, kvaliteten på deras kläder är fantastisk. Jag älskar verkligen att bära dessa.
  Tyvärr är jag lite tjock runt magen och en del plagg vill jag ha men det funkar inte på mig (kan inte sluta äta godsaker….) . Det tycker jag är väldigt tråkigt. Jag hade önskat att de kunde göra kläder i större storlekar.
  Men, deras jerseykläder, skjortor (i lite avslappnad form) och klänningar är ljuvliga!

  Tack för allt du skriver. Älskar att läsa det du skriver. Jag älskar även dina böcker. De är både fina att lägga på bordet och superbra att läsa för lärdom inom inredning!
  Önskar Dig en fin och fantastisk sommar!

  Kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.