Annons

Inredningsnyheter v. 25/2023

Då var det söndag igen och dags att knyta ihop säcken med en summering av veckans branschnyheter och snackisar.


Danska PP Möbler firar sitt 70-årsjubileum med att lansera en ny variant av pp225, den ikoniska flagline-stolen i en begränsad jubileumsupplaga på 70 stycken. De har fått en bas i en piggt Wegner-gul kulör och kommer med fötter i ask och en unik numrerad plakett.


I veckan öppnade utställningen Hej Ingvar! på IKEA Museum, i Älmhult. En personlig inblick i Ingvar Kamprads liv med tidigare opublicerade intervjuer och en tidsresa genom varumärkets historia. Läs mer om utställningen här. Ingvar Kamprad på hustaket år 1983. Foto: IKEA


Efter försäljningen av varumärket Svea till Boozt under 2021 tar familjen Wallmansson nu nästa steg i en helt ny riktning genom att öppna Atelier Smedjan, en fysisk showroomboutique för digitala varumärken inom inredning. Efter att ha förvärvat en tidigare smedja och verkstad för drygt ett år sedan har familjen noggrant renoverat lokalerna för att skapa en inspirerande plats för inredningsintresserade och livsnjutare. Atelier Smedjan har designats av John-John Wallmansson som är inredningsdesigner och Creative Producer på̊ MeliMeli (grundat av Amelia Widell, syster till Hannah & Amanda). På de 450 kvadratmetrarna kommer även konstnären Bobo Wallmansson att ha sin privata ateljé. De erbjuder även skräddarsydda lösningar genom sitt finsnickeri och inredningsstudion Noji Noji Studios.

Lidewij Edelkoort har gjort en trendspaning för Caesarstone, en världsledande tillverkare av bänkskivor. Enligt Lii kommer den globala 15-minuters trenden som bygger på att arbete, affärer och service ska ligga max femton minuter till fots eller med cykel från hemmet göra att vi spenderar mer tid i våra hem vilket gör köket till en ännu viktigare plats i våra liv. Köket som ett inomhusrum håller också på att upplösas eftersom vi vill spendera mer tid utomhus, närmre våra egenodlade växter och kryddor vilket resulterat i att beständiga utomhuskök blivit allt vanligare. Som en del av samarbetet med Lidewij Edelkoort har Caesarstone exempelvis skapat hållbara komposit- och keramiska ytor för utomhusbruk med UV-beständiga ytor som tål väder och vind.

Notiser
– Hushållen är pressade och drar ned på konsumtionen. Det slår särskilt hårt mot detaljhandelns kapitalintensiva branscher. Byggvaror har blivit iskalla och försäljningen väntas rasa.
– Hundratals tjänster hänger löst när IKEA omorganiserar.
– Möbeljätten XXXLutz skjuter upp sina planer på ett varuhus i Helsingborg

– Den ideella organisationen Emmaus Stockholm byter namn till Artikel2 och lanserar ett nytt koncept i secondhand-butikerna. Först ut är butiken i Solna Centrum.
– TV-figurerna ”Leif och Billys” torp är till salu. Mer info och bilder via Hemnet.
Till sist är svenska Wästberg aktuella med nyheter av bland annat Ilse Crawford. Serien Holocene utökas med fler varianter, bland annat ser ni här Holocene No. 6 i mässing fotad på hotellet Ett Hem. Pris per ljusstake ligger på ca 2400 kr.

Kommentarer

  • Erica skriver:

    Kaklet på väggen på första bilden! <3 <3 <3 Underbart!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.