Annons

Inredningsnyheter v.23/2023

Som alltid på söndagar summerar jag veckans snackisar och nyheter från inredningsbranschen. Här kommer ett gäng lanseringar värda att notera från vecka 23, 2023!


Vi börjar med en glad nyhet för alla ”bokhylle-fantaster”. Fredericia furniture tar nämligen upp Borge Mogensens klassiska konsolhylla från 1956 i produktion igen. Tillverkas i Danmark, i ek och kommer i flera olika ytbehandlingar.


Danska Af Agger har designat en jacka av kokade Klippan-plädar i ull.


Kay Bojesen och modevarumärket Mads Norgaard har tagit fram en gemensam kollektion apor med deras karaktäristiska rand på tröjan.Bang & Olufsen och designduon GramFratesi har skapat den nya bärbara högtalaren Beosound A5. Den kommer i två olika varianter i material som hämtat inspiration i traditionella stråhattar och handvävda läderdetaljer på danska designstolar från 60-talet.


Boråstapeter har släppt pressbilder på senaste tillskottet i tapetkollektionen Pigment som nu kompletteras med en helt ny yta som fått namnet Sand. En något strävare yta med tetur som fångar ljuset på ett nytt sätt. Sand kommersen 20 nya kulörval. Pigment släpps för köp från och med den 16 augusti.


HAY premiärvisade sina höstnyheter 2023 i samband med 3 Days of Design. Många möbelnyheter och färgstarka utropstecken.

Notiser
– Svenska ByOn har öppnat en egen ”brand store” på Åhléns City i Stockholm.
– Kungsängen öppnar en egen outlet.
. Clas Olsson ska spara ytterligare 100 miljoner.
– När IKEA öppnade sitt nya varuhus i Kållered, söder om Göteborg marknadsförde man premiären med reklamskyltar på persiska, men råkade visst översätta IKEA till Ica…Till sist. Under 3 Days of Design lanserade Louis Poulsen sitt senaste designsamarbete:  @louispoulsen x @home.in.heven En samling unika varianter av deras klassiska lampmodeller. Tipstack till Anette!

Kommentarer

  • Malin Vbg skriver:

    Louis Poulson-lampan påminde mig av smycken av Efva Attling! Kanske dör de fått inspirationen!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.