Annons

Inredningsnyheter v.22/2023

Första söndagen i juni, klämdag imorgon och långhelg för många men här kommer en snabb summering av vad som hänt i den nordiska inredningsbranschen vecka 22, 2023 för dig som vill ha koll på det senaste.


Danska Stelton har lanserat sina vårnyheter. Bland annat nya kolsyremaskinen Brus, räfflade ”long drink glas” och en drinkmixer i glas.


Margherita Maccapani Missoni kurerar årets sommarutställning på Svenskt Tenn. Utställningen Greetings from Margherita öppnade i deras butik på Strandvägen i Stockholm den 1 juni och är byggd i formen av en stor picknick med dukning i fokus.


Danska VIPP har lanserat sin lougefåtölj Vipp488 Cabin lounge chair i en ny variant, tillverkad av ljus ek med dyna i ljust anilin-läder samt ryggstöd i flätat papperssnöre.


Inredningsbloggaren Johanna Bradford har lanserat en egen kollektion för Ellos. Min favorit är den här karaffen, med vågig kant.


Lekolar blir först i branschen med att ange sina produkters CO2e. Den första produkten att betjänas med ett CO2e-avtryck i deras webbshop är elevstolen Matte som avger 17 kg CO2e För att sätta det i relation till något annat så avger ett par nya jeans 13 kg, bilkörning i 70 km 13 kg och ett års uppvärmning av en villa 3000 kg. 


För att fira designikonen Nanna Ditzel’s 100-års jubileum och även 30-års jubileét för designstolen Trinidad designad av Ditzel, lanseras nu stolen i nya kulörer som Khaki, Nordic Blue och ek med ben av borstat stål. 

Notiser
– IKEA och Annie Leibovitz lanserar mentorskapsprogram för blivande fotografer.
– IKEA bygger också på en ny experimentbutik i Köpenhamn.
– De danska företagen by Lassen, Menu och The Audo slås nu samman under ”fællesbetegnelsen” Audo Copenhagen.
– Efter uppköpet, nu ska 29 Media Markt-varuhus byta namn till Power.
– Cellbes värvar Ellos Homes förra designchef, Ulrika Sjövall.

Swedese har haft pressvisning för Duality edition. Ett designsamarbete med WINGÅRDH & WINGÅRDH som grundar sig i deras tolkning av Yngve Ekströms möbelklassiker Lamino från 1956. Fåtöljerna säljs märkta, numrerade och i begränsad upplaga om 300 ex från och med september.  


Om du har vägarna förbi Artipelag i Stockholm under sommaren erbjuder de en unik konstupplevelse där ramarna plockas bort och besökaren får kliva rakt in i Claude Monets värld. De tidlösa verken får nytt liv när de projiceras på väggar och golv med hjälp av toppmodern teknik tillsammans med musik i Artipelags Artbox.

Kommentarer

  • Charlotta Lindberg skriver:

    Tack för Artipelag tipset, är på väg dit och roligt att känna till det här! Mvh. Charlotta från Finland

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.