Annons

Läsarfråga: Smal vas till grund fönsterbräda?

Inlägget innehåller adlinks


Hej
Jag är på jakt efter en vas som ska stå på en grund fönsterbräda i vardagsrummet i vårt nybyggda hus, för att bryta av mot blomkrukorna. Djupet är ca 20 cm, så vi kan inte ha något med större diameter än så. Gärna ljus / beige / sandfärgad med lite höjd (tänkte ha torkade blommor i). Har du några tips?

/ Mia


Svar:
Mitt bästa stalltips för nyproduktion är att satsa på organiska och rundade former som kontrast till de många räta linjer man ofta har att förhålla sig till. Istället för torkade blommor föreslår jag levande kvistar med grönskande blad eftersom det tillför ytterligare en dimension till interiörer med många släta och ”stängda” ytskikt. Såhär års kan man ju knipsa kvistar i trädgården eller från en snäll granne, så det behöver inte kosta så mycket.


Ett stylingknep om vasen inte tål vatten? Ställ ner en glasburk/syltburk med en blomsterfakir (adlink) i botten, så kan du enkelt få styr på yviga kvistar och skapa både insynsskydd och dekoration i ett! Såhär gjorde jag på kontoret tidigare i veckan (se bild). Nedan är några förslag på ljusare vaser som du kan använda samma trick i.


Vasen Chai (adlink till Åhléns) MÅTT:Höjd: 34 cm, diameter 22-25,5 cm
Vasen Nona (adlink till Ellos), MÅTT: Höjd: 14 cm, Djup: 9 cm, Bredd: 16 cm.
Torre av Rina Menardi (adlink till Nordiska Galleriet) MÅTT: Höjd 35 cm Diameter 25 cm.
Vasen Pilar Earth (adlink till Jotex) MÅTT: Höjd 37 cm, ø 15 cm.
Delia vas (adlink till Jotex) MÅTT: Höjd 35,5 cm, bredd 23,5 cm, djup 22,5 cm.
Vasen Zio (aldino till Jotex) MÅTT: Höjd 27 cm, ø 18,5 cm.

Kommentarer

 • Li skriver:

  Hej!

  Skulle du även kunna ge tips på fina golvkrukor om man gillar? Gärna något som passar till dansk design/japansk stil.

  • Frida skriver:

   Tar med mig den frågan och återkommer! Tack för uppslag ????

   • Elin skriver:

    Ett ytterligare förslag på uppslag: vad du letar efter på sommarens loppisar! Vill minnas att du gjorde något liknande för några år sedan och uppskattade det mycket! Tack för en fin blogg, så kul att du håller i år ut och år in!

 • Tove skriver:

  Jag tycker house doctors flood är trevlig på smala ytor.

 • Anna-Karin skriver:

  Och rönn är en så väldigt bra gren som står sig länge.

 • Louise skriver:

  Jag blir dock förvirrad av att läsarens fråga var att vasen inte fick vara mer än 20 cm och 3 av 6 tips översteg det? Men bra tips i övrigt, så fint med rönnen.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Som jag skrev i inlägget är detta en återkommande fråga så svaret är inte bara till läsaren som skrev mailet utan många andra som hört av sig med samma spörsmål (men andra smala mått).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.