Annons

Inredningsnyheter v.16/2023

Som vanligt på söndagar kommer här en summering av veckans inredningsnyheter och snackisar. Just nu pågår Milanomässan i Italien, så det finns en hel del nytt att rapportera trots att vi är mitt i säsongen. En hel del färgstarka utropstecken!


I veckan har varumärket SAERK lanserats. Ett nytt svenskt företag som erbjuder exklusiva, handknutna bespokemattor för både offentliga och privata miljöer. Med nyöppnat showroom på Östermalm inrett av inredningsstudion Look Projects.


Danska Fritz Hansen’s  Myran-stol har lanserats i en textilklädd variant.


Den klassiska WALDEMARSUDDEKRUKAN®  lanseras i glas i samarbete med Reijmyre Glasbruk och kommer göras i tre färger – klar, grön och blå.

2023 fyller LÄNNA 50 år och släpper ett antal jubileumsprodukter. En av dessa är den klassiska trädgårdssoffan Byarum från Byarums Bruk som LÄNNA tagit fram i ett unikt utförande. Gavlarna av gjuten aluminium har lackats i falurött och kombinerats med impregnerad svenskodlad furu.


I samband med Milanomässan har Danska Louis Poulsen lanserat ett exklusivt samarbete med Fendi Casa. Tipstack till Anette.

Notiser
– Front har tilldelats Bruno Mathssons stipendium 2023.
– Nu kan du nominera till ”Handelns mäktigaste 2023″.
– Nästa vecka är det premiär för nya kedjan Mal Proff i Sverige. Det är en del av Norska Mestergruppen.
Och på Hennes Majestät Drottning Margrethe II av Danmarks födelsedag den 16 april fick möbelföretaget Carl Hansen & Søn det glädjande beskedet att de utsetts till Kunglig Hovleverantör. Man får gratulera!


I samband med Milanomässan har Kasthall lanserat Tegel. En ny serie mattor med lager, på lager-effekt i olika kulörer och material. Ull ger djup, värme och volym medan linet lägger till en diskret och levande ton.


En annan golvnyhet med svensk koppling är Tarkett vars historia började i Sverige, under slutet av 1800-talet på ett litet snickeri i Malmö där man tillverkade massiv stavparkett. Några år senare uppfanns ”lamellbrädan” vars konstruktion fortfarande är grunden för gällande Europanorm för parkettgolv. Produktionen av Tarketts trägolv sker idag i flera länder, även om verksamheten till stor del fortfarande är koncentrerad till den lilla orten Hanaskog i nordöstra Skåne. Under 1940-talet utvidgades verksamheten med tillverkning av plastplattor i den nyförvärade fabriken i Ronneby. 1947 lanserades den första plastplattan som marknadsfördes under namnet Tarkett. Såsmåningom introducerades även väggmattor och mönstrade vinylgolv för hemmiljö. Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Våren 2023 har Tarkett i nära samarbete med arkitekten och designern Patricia Urquiola skapat en ny fullt återvinningsbar kollektion textila golv med ett lågt cirkulärt koldioxidavtryck.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.