Annons

Inredningsnyheter v.15/2023

Söndag och dags att knyta ihop veckan som gått. Här kommer en snabb summering av nyheter och snackisar från den skandinaviska inredningsbranschen för dig som vill hålla dig uppdaterad!


Bukowskis har presenterat vårens katalog för Contemporary Art & Design – Nordens ledande auktion för samtida konst och design. Den innehåller bland annat verk av Ulla Wiggen, Karin Mamma Andersson, Ola Billgren, Elisabeth Frieberg, Charlotte Gyllenhammar, Maria Friberg samt Andreas Eriksson. Inom kategorin Design bjuder auktionen på eftertraktade samlarföremål från svenska formgivare som Jonas Bohlin, Mats Theselius, Fredrik Paulsen och Gustaf Westman.


Nordiska Galleriet och Carl Hansen & Søn lanserar en exklusiv utgåva av CH24 (även kallad The Wishbone Chair och Y-stolen) i svartlackad bok med sits av spänt ljust läder.


Pia Wallén lanserar sin klassiska pläd i Vivid Blue. Inspirerad av himlen och havet.
Svenskt tenn relanserar textilen Navigare som designades av Josef Frank år 1944. Navigare var en hyllning till Estrid Ericson’s man Sigfrid Ericson som var kapten på den svenska Amerika Linjen, m/s Gripsholm, och det var där ombord som de båda möttes när Estrid reste till Amerika. Nytt för i vår är även att krukorna i keramik ges ut i en klarblå kulör. Tipstack till Anette.


Skultuna har lanserat sitt senaste samarbete  – SKULTUNA x LISA LARSON. Nu kommer Lisas klassiska figurer i solid polerad mässing!

Notiser
– Granits svenska butiksnät kan växa tvåsiffrigt. Läs mer här.
– Den 77-åriga amerikanska legendaren Tupperware rycker allt närmare en konkurs och aktien dyker på börsen.
– Det har varit ett svalt intresse för att ta över konkursade Ekerö Innemöbler. ”Det kommer till 99,9 procent inte bli något övertagande”, uppger konkursförvaltaren till Dagens Handel.

– Nu lanserar Juno PR och hållbarhetsexperten Johanna Leymann en guide ”Own your influence” för influencerprofiler, som ska ”inspirera till ett hållbart influencerskap”.


HAY’s senaste designsamarbete med designstudion Hannes & Fritz har resulterat i en specialversion av bänken Weekday i nya kulörer. Bland annat i blått.


Till sist har en ny lampklassiker har sett dagens ljus hos danska LE KLINT. Nya Model 180  kombinerar designestetiken hos Esben Klints pendel Model 107 med fina detaljer i ek och mässing från bordslampan Model 375. Pendeln Model 180 finns i rökt ek.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.