Annons

Inredningsnyheter v 14./2023

En dags eftersläp på grund av påskledigheten, men här kommer det. Ett svep med förra veckans snackisar och nyheter från inredningsbranschen – för dig som vill få koll i en scroll.


Gärsnäs har haft födelsedag och fyllt 130 år. Föreställ dig förutsättningarna när hantverkaren Anders Andersson startade sin verkstad i byn Gärsnäs den 4 april 1893. Inga flygplan, knappt några bilar, ingen radio, TV eller datorer. 130 år senare är det fortfarande fullt upp i fabriken. Grattis på födelsedagen i efterskott.


Nystartade danska företaget Bloom Objects från Århus gör vackra vaser i 3D-printad PLA (polymjölksyra), som är 100% biologisk nedbrytbart och tillverkat av majsstärkelse och sockerrör.


Ett nystartat svenskt taptföretag har lanserats i Norrviva. Tillverkningen sker i Sverige med stor hänsyn till miljön.


Danska VIPP lanserar en ny beige kulör, som en tolkning och hyllning till den allra första kulören på Holger Nielsens klassiska pedalhink från 1939.


Nystartade Birkendesign i Göteborg har lanserat en kollektion lampor som fått namnet Egnahem. Skärmarna görs av en 3D-printer och tillverkas av återvunnen plast. En produktionsmetod vi lär se mer av framöver.


Pia Uhlin har fotat pressbilderna på Ylva Skarps nya textilkonst.

Notiser
– Inspelningen av nästa säsong av SVT:s Draknästet är i full gång, och ny bland drakarna är mäklaren Fredrik Eklund från ESNY.
Det blir 5G nät i alla IKEA-varuhus
– Carin Wester slutar på Åhléns

– Nystartade fröföretaget Florea satsar på en omsättning på 20 miljoner 2023.
– Snart öppnar utställningen Lisa Larson på Vandalorum. Pågår mellan 22/4–5/11 2023.Belysningsföretaget Belid från Varberg har lanserat en ny serie lampor som fått namnet Horisont, inspirerad av västkusten. Den ger ett riktat men bländfritt ljus trots en slimmad design tack vare ett skyddande hölje i opalglas.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.