Annons

Inredningsnyheter v.9/2023

Redan söndag och dags att knyta ihop nyhetssäcken efter veckan som gått. Här kommer en snabb scroll för dig som vill hålla lite koll på vad som händer i den skandinaviska inredningsbranschen.


Danska Ferm Living har inrett en svit i Köpenhamns nya designhotell Villa Copenhagen. Hotellet ligger i byggnaden som tidigare varit Post & Telestyrelsens huvudkontor sedan 1912.


Nordiska Galleriet Group hyr ut 700 kvadratmeter av sin nya lokal i Stockholm (som ligger i huset bredvid exklusiva bostadsrätterna 79&Park). Kanske något för dig med ambitioner?
Menu har visat nyheter inför trädgårdssäsongen. Bl a har de tagit fram odlingsredskap i samarbete med välkända Pallarès och Hydrous Watering Can i borstat rostfritt stål. 


Bukowskis auktionerar ut CO Hulténs kvarlåtenskap. Det handlar om 130 utvalda och många aldrig visade verk från 30-,40-, och 50-talet. Utropspriser mellan 2,500 – 8,000 SEK. Ett fint tillfälle att buda hem konsthistoria för en i sammanhanget liten peng.


Danska nyheten Dawn har lanserat sängkläder som bara behöver tvättas var tredje vecka (!?). Textilierna tillverkas av ekologisk boull med konceptet Stay Fresh bedding, en ny teknik som sägs reducera kvalster, bakterier och odörer som kan bildas i den bäddade sängen. Tipstack till BoBedre.

Notiser
– IKEA öppnar filial i Skellefteå och byter namn. IKEA Planera och beställ är en vidareutveckling av testet med planeringsstudios. Under 2023 kommer befintliga planeringsstudios att byta till det nya namnet.
Swed House öppnar i Ryssland efter att IKEA stängt ner.
– Mio tror på ytterligare 10 nya orter i Sverige för sin expansion.


I veckan avslöjade den kända inredningsbloggaren Johanna Bradford att hon ska flytta, igen! Om jag räknar rätt i hennes inlägg blir det den 10:e flytten i hennes blogghistoria och vi som har hängt med ett tag vet att det vankas tittgodis att se fram emot!


Till sist har danska HAY bestämt dig för att lansera sin omåttligt populära trädgårdsmöbelkollektion i en roströd kulör. I butik under våren 2023!

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  Man bör verkligen undvika antibakteriella textiler! Effekten avtar för varje tvätt då silversaltet på sikt tvättas ut, och silversaltet följer med ut i avloppsvattnet.

 • Lotta skriver:

  Din veckolista är en favorit.
  Kontor är så pre -pandemic, ?många företag drar ner på kontor och en hel del byggs om till lägenheter.
  I storstan är det ofta krav att man ska kunna jobba hemma o det har blivit ett problem att rekrytera ( ex konsulter)
  Ingen vill åka kommunalt,trängas,frysa,svettas utan sitta hemma.

 • Emma skriver:

  Täcker oekotex-märkningen effekterna av silvret också när sängkläderna tvättas? Är att undvika silver är ju annars ett av de enklaste sätten (tillsammans med att undvika läkemedel med diklofenol) att inte sprida dålig skit i sitt avlopp som sedan sprids i närmiljön.

 • Linnéa skriver:

  Hej! Är lite tveksam till det danska antibakteriella bäddsetet. Vad jag kan läsa mig till så innehåller det silver. Silver släpps ut i naturen vid tvätt och är giftigt för fiskar etc.

  Länkar till Stockholm Vattens pågående kampanj om Monster of Tvätt där det finns info om silver i textilier. https://www.stockholmvattenochavfall.se/kunskap/stop-the-monsters-i-avloppen/monster-of-tvatt/

 • Linda skriver:

  Har goda vänner som jobbar på Nordiska Galleriet, båda vittnar om stora uppsägningar, oro bland personal, dåliga avtal (inget kollektivavtal mm…). Känns så tråkigt att höra om de här sakerna! Förstår att de därav även behöver mindre kontorsyta.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Jag vet inte hur Nordiska galleriet har det, men kan tänka mig att hela branschen känner av de ekonomiska förändringarna i samhället.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.