Annons

Inredningsnyheter v.12/2023

På söndagar snabbspolar jag som vanligt genom nyhetsveckan och bjuder på ett svep med branschsnackisar från de senaste 7 dagarna. En scroll för dig som vill ha koll på vad som händer på den nordiska inredningsscenen.
När jag var på studiebesök i Köpenhamn fick jag se en glimt av denna jubileumskollektion av Wegners Y-stol som jag nu förstår är en begränsad birthday edition. Kolla in flätningen i sitsen! Specialutgåvan av CH24 Wishbone i ek och dubbelvävt papperssnöre kan endast köpas 30 mars 2023. Jag kommer hänga på låset!


Designern Lærke Ryom och auktionsfirman Lauritz.com har gått samman och lanserat ”Ung dansk design for Ukraina”. En designutställning och välgörenhetsauktion där du kan bjuda på design från 40 unga danska designers – och samtidigt stötta en god sak.


Det danska belysningsföretaget LYFA har introducerats för den svenska publiken. LYFA, som grundades redan 1903, har under åren samarbetat med några av de främsta danska formgivarna och arkitekterna och har flera välkända belysningsklassiker i deras arkiv. Sedan nystarten 2020 finns nu flera av dessa danska ikoner i LYFAs sortiment vid sidan av ny design av dansk-italienska designstudion GamFratesi. Tipstack till Anette.


Svenssons i Lammhult firar 125 år genom att ta fram en unik designklassiker i unika jubileumsutgåva varje månad under hela 2023. Sist ut i raden är svenska Pappelina’s matta VERA från 2002 som nu släpps i en specialkollektion i kulören Ockra, och säljs exklusivt hos Svenssons under våren.


DUX har lanserat plattformen reDUX för att hjälpa kunder att förädla och förlänga livet på sina DUX-möbler. Det sätter hela den tidigare diskussionen om deras stämning av en möbeltapetserare i ett lite annat ljus.

Broberg Ridderstråle har tagit fram en ny bänk för Nola (offentlig miljö) och det glädjer mig att de gjort den både ergonomisk och estetisk. Så fin! Fler bilder här.

Notiser
– Hemnet har korat vinnarna i Guldhemmet 2022. Grattis till Fastighetsbyrån, Kungsbacka som blev Årets Mäklarkontor.
– TMF årets första Trähusbarometer visar på rekordlåga siffror för trähusbyggandet 2023. Högra räntor, inflation och skenande energipriser har skapat stor osäkerhet hos köparna och orderingångarna har minskat kraftigt.

– Projektet Hållbar interiör har fått beviljat fortsatt stöd från Vinnova.


Till sist har svenska Mille Notti som designat sängkläder och andra sängtillbehör  i över 30 år offentliggjort att de lanserar egna sängar i år. De ska hålla samma höga kvalitet och stilsäkra design som övriga sortimentet. Bäddmadrasserna har en kärna av naturlatex för maximal stabilitet och komfort. Älskarrr pressbilden!

Kommentarer

 • TJ skriver:

  Apropå ergonomi så är Wegners Y-stol i akut behov av en uppdatering. Vi är längre idag än för 80 år sedan och den är alldeles för låg (benhöjd) samt ryggstödet hamnar fel i svanken. Förstår inte varför man inte uppdaterar måtten (men behåller designen). Förhoppningsvis gör något annat bolag det när patentet löper ut.

 • Agata skriver:

  Jubileumsmattan från Pappelina ser ut att vara färgen ”linen” inte ”ockra” 🙂

 • A skriver:

  hej bästa Frida, och ni andra!
  jag befinner mig på en plats i livet där jag känner mig trött och uppgiven. jag är utbildad art director men jobbar just nu som content creator, vilket inte alls är min grej. jag tycker inte reklambranschen är något vidare kul och hade allra helst jobbat med inredning av något slag, kanske i kombination som art director? har du något tips på hur jag kan gå vidare? vad finns det för möjligheter, och vilka trådar ska/bör man börja dra i? kram

 • Wilhelmina skriver:

  Hej!! Mille Nottis pressbild (iaf den du lagt upp) kommer från Marika Delin (trädgårdsarkitekt/konsult) och keramikern Calle Forsbergs hem är jag väldigt säker på… Som en trogen läsare till Marikas dotters blogg (Flora Wiström), så kände jag igen det pga fullkomligt älskar deras hem!!

  Här kan man se mer! 🙂
  https://flora.elle.se/inredning/i-mammas-bokhyllor/
  https://flora.elle.se/inredning/nar-mamma-och-calle-hade-oppet-hus/

  Ett litet tips bara! Hej hopp!

 • Cecilia skriver:

  Är inte stolen redan uppe till försäljning hos Svenssons? Eller är det jag som ser fel 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.