Annons

Inredningsnyheter v.10/2023

Då var det söndag och dags att summera veckans inredningsnyheter. Här kommer ett svep med det senaste för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i den skandinaviska inredningsbranschen.


Layered har lanserat Gunnebo Castle Collection i nära samarbete med inredningsstudion Tretow Deco. Pressbilderna är fotograferade i Gunnebo slott utanför Mölndal.


H&M HOME har lanserat kollektionen “For the Love of Art”, i år i samarbete med sydafrikanska konstnären Lulama Wolf och amerikanska konstnären, poeten och författaren Amber Vittoria.


Jotex har inlett samarbete med formgivaren Maja Johansson Starander för att ta fram en ny kollektion tuftade mattor, tillverkade i svenska Blekinge av företaget HITEX, som i sin tur designar och skapar robotar speciellt framställda för tuftning världen över. Bilderna är tagna Gathenhielmska huset i Göteborg där Maja Johansson Starander har sin studio. 


Parfymhuset Byredo fortsätter utvidga sitt varumärke och släpper den populära pläden Alphabeta Blanket i fyra limiterade färger under konceptet Team Color Collection. Inspirerad av basketlag (grundaren Ben Gorham har själv har ett förflutet som basketspelare). Tipstack till Anette.


Svenska Båge & Söner fortsätter sina försök att befria sovrummet från det digitala bruset och lanserar två nya väckarklockor Thunderbolt och Sleeping beauty, inspirerade av den legendariska Rolexklockan Cosmograph Daytona Oystersteel. Väckarklockorna är tystgående och har lampa, snooze och ett mjukt ökande alarm i fyra steg. 

En känd modeinfluencer ifrågasätts av Byggnadsvårdsföreningen. Ett debattinlägg om influencers sätt att förhålla sig till lägenhetsrenoveringar, som även fått uppmärksamhet hos Bloggbevakning. Jag är inte helt insatt i hennes make over, vad jag vill minnas var den lägenhet de renoverade redan rätt 90-talsförstörd, men välkomnar debatten. Tycker den är viktig – utan att peka på en enskild person.

Notiser
– Stockholms möbelmässa och Beijer har samverkat för att rädda 4.5 ton virke från att slängas efter den senaste mässan, istället har materialet sålts vidare som återvunnet till Beijers kunder.
– Youty Group värvar Royal Designs vice vd. Lisa Karlsson Bruzelius blir vd för skönhetsbolaget som driver sajterna Nordicfeel, Eleven och Blush. 

– IKEA’s sverigechef Lena Herder går i pension och efterträds av Emily Birkin.
– Marie Olsson Nylander har gjort ett nytt designsamarbete med Ellos Home (en bäddkollektion denna gång)
.
– Unga Borås-kreatörer lanserar nya mönster i designsamarbete med Boråstapeter.


Till sist har danska Fritz Hansen haft ett event med kända Köpenhamnsflorister som fått tolka deras Ikebana-vas. Här är en av Stalks and Roots varianter. Gemensamt för nästan alla arrangemang? Noterar att Orkidéestänglarna är på väg tillbaka.

Kommentarer

 • Tove skriver:

  Jag tycker frågan Byggnadsvårdsföreningen lyfter är viktig, men sättet de gör det på är närmast förtal. Oklart (och väldigt oproffsigt) varför de pekat ut Petra på det sättet, när hon faktiskt verkar ha ansträngt sig väldigt mycket för att göra rätt, och sen inte vill svara på kritik.

  • Malin skriver:

   Skulle rekommendera att plocka bort det som står om Petra då som påstås inte alls stämmer. Tvärtom verkar hon ha ansträngt sig för att följa rekommendationerna.

 • Lisa skriver:

  Du som så ofta pratar om ”Lika som bär” – tycker inte du att vasen Ikebana är väldigt lik Äng från Klong?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.