Annons

Möbelkunskap: Ryggstöd eller ryggstörd?

När du ska välja stolar kan designen på ryggstödet vara en avgörande faktor. Inte bara för behovet av ländryggsstöd (läs mer om det här) utan också för att ryggbrickans form och bredd kan ha stor betydelse för upplevelsen av komfort vid längre sittande. Om ryggstödet är spikrakt kommer det varken följa din ryggs vertikala kurvatur eller överkroppens konvexa form. Ju kortare en rak ryggbricka är, desto större risk att kanterna kommer skava när du byter sittposition. Om ryggbrickan är böjd, vill det till att den omfamnar din överkropp och inte är för snäv. Är ryggstödet för kort och böjen för kraftig jämfört med ryggen finns risk att kanterna trycker in mot skulderbladen. Värt att ha i åtanke när du väljer stolar till ett matbord för längre middagsbjudningar.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.