Annons

Den 3:e januari 2023.I eftermiddags letade sig den låga januarisolens strålar hela vägen in till den bakre väggen i vårt kök. Jag fiskade snabbt upp mobilen från jackfickan för att ta en bild medan jag stod och väntade på barnen som höll på att klä sig innan vi skulle iväg på utflykt. Mest för att komma ihåg datumet: den 3 januari, 2022. När jag tittade på bilden i efterhand slog det mig att väggkalendern med datumsnurra har hängt med mig i över 20 år nu, den har följt med mig genom fyra flyttar och jag hoppas den ska hänga med i minst lika många år till. Jag blir glad när jag ser den. Mangia! är ett italienskt uttryck för Ät! och något italienarna slänger sig med runt matbordet, ideligen. Som en påminnelse att äta upp maten och att njuta av tiden du äter den. För mig är kalendern snarare en påminnelse om resan då jag köpte den, och resan den har hängt med på sedan dess. Fullt medveten om att det är en inredningsdetalj som betyder mycket för mig, men som kanske mest känns kitschig för någon annan. Men vad är det man brukar säga? Ett hus utan minnen är inget hem.

Kategorier:

Kommentarer

 • Hannah skriver:

  Har en tekopp som också är en souvernir. Förmodligen det första min man skulle lämna om det började brinna men jätteviktig för mig pga sentimental. Älsklingskoppen!

 • M skriver:

  Jaaa jag har en tavla/registreringsskylt(?) där det står california ihopklippt av 10 olika registreringsplåtar – alltså varje bokstav från en regplåt – låter ju helt bananas och riktigt tacky hehe men jag älskar den, den har hedersplatsen i vardagsrummet och den gör mig glad varje dag ❤️❤️

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.