Annons

Inredningsnyheter v.4/2023

Som alltid på söndagar kommer här ett svep med veckans nyheter och snackisar. En snabb scroll för dig som vill ha lite koll på vad som händer i den nordiska inredningsbranschen. Tipsa gärna om du springer på något kul. Jag tar tacksamt emot input till dessa summeringar!


Louis Poulsen återlanserar AJ Oxford lamp, designad av Arne Jacobsen och ursprungligen framtagen för ST. Catherine’s college i Oxford, England i början av 1960-talet.


Modeinfluencern Sofi Fahrman avslöjade i veckan att hennes nästa bokprojekt kommer att handla om det dukade bordet. Releasedatum i senare i vår. Jag är så nyfiken på att få se mer. Inte minst av hennes fantastiska hem. Läs mer här!


En annan känd influencer säljer sin lägenhet i Vasastan för 17 500 000 kr. Hatten av för inredningen som känns både enhetlig och egen på samma gång. Via Historiska hem. Foto: Sylwan. Styling: Copparstad.


Artilleriet har börjat sälja posters från Louisiana Museum of Modern Art.


För ett par dagar sedan publicerade Dezeen ett reportage från Luca Nicettos nya studio, belägen i en rosa trävilla utanför Stockholm. Läs mer här och se fler bilder här.


E&E Glasses har lanserat en ny serie glasögon i The Eternity Collection, som säljs med ett case formgivet av den svenska glaskonstnären Lisa Reiser. Tillverkat på Kosta Boda. Emilia på E&E var kursare med mig på civilekonomprogrammet vid Umeå Universitet en gång i tiden…


IKEA har inlett ett samarbete med den världskända fotografen Annie Leibovitz för att föreviga ”verkliga hem”. Hela 48% av deltagarna i deras globala kundundersökning känner nämligen inte igen sig i den hem som porträtteras i media. Anne kommer att fotografera människor i deras hem i sju olika länder – ett av dem är Sverige.


Göteborgsbaserade inredningsvarumärket Fine Little Day har släppt sina vårnyheter. Förutom fina textilier fastnade jag för de här söta glaskörsbären, för 95 kronor stycket.

Notiser
– Den 9 mars öppnar Antikmässan – Nordens största marknad för vintage, antik och återbruk.
– Den 11 mars 2023 öppnar Sörmlands museum en utställning om NK:s möbelverkstäder i Nyköping, en epok som varade mellan 1904 och 1973. Utställningen är den hittills största som någonsin gjorts om NK:s möbler.

– Under 2023 fyller IKEA jämnt och inleder jubileumsåret med tävlingen “Vinn Vintage”. Under vecka fyra och fem har kunder i samtliga svenska IKEA varuhus chans att tävla om 132 olika vintageklassiker och dyrgripar från 1950-talet och framåt.


Till sist har den omtyckta mode och inredningsbutiken Holly Golightly i Köpenhamn meddelat att de kommer stänga sin sista fysiska butik på Borgergade 17b den 28 februari 2023 (men de fortsätter online).

Kommentarer

 • Elisabeth skriver:

  Glaskörsbären är väldigt fina! De säljs sedan flera år tillbaka på Nationalmuseum: https://shop.nationalmuseum.se/products/glaskorsbar

 • Anna skriver:

  Det går att köpa Louisianas affischer direkt från deras webbshop och då kostar exempelvis affischen ovan från Mamma Andersson 300 SEK där likadan hos Artilleriet kostar 540kr. Värt att ha i åtanke. Jag ska lägga en beställning direkt från Louisiana.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.