Annons

Inredningsnyheter v.3/2023

Formexmässan har gått av stapeln i veckan och Maison Objet pågår för fullt i Paris. Den här veckan har det rasslat i inboxen med pressreleaser. Här kommer ett urval av nyheter och snackisar för dig som vill ha koll på det senaste från den skandinaviska inredningsbranschen.

Linum 2023
Linum har släppt nyheter (bland annat överkastet Piccolo i fler färgställningar) och nya pressbilder stylade av Linnéa Salmen, fotade av Ragnar Omarsson.

Tell me more centro
Tell me more har lanserat porslinsserien Centro i två kulörer med matt finish.


Pappelina har presenterat The Archipelago collection som fotograferats i ett arkitektritat hus i Stockholms skärgård.


IKEA är aktuella med en ny belysningskollektion som fått namnet VARMBLIXT som tagits fram för att citat ”öka de många människornas nyfikenhet för belysning hemma”. Som en del i ett långsiktigt mål, undersöker IKEA hur vi kan uppmuntra ett skifte i människors uppfattning om belysning genom att ställa om från att se det som endast något funktionellt till något emotionellt. Kollektionen är designad för att väcka nytt intresse kring hur ljus kan förändra hur vi upplever utseendet, känslan och atmosfären i ett rum.

Lauritz PH
På tal om belysning har Lauritz en temaauktion med en unik samling PH lampo just nu. Lauritz auktionerar just nu som tillhört en passionerad, privat samlare och hans far. Passa på om du är på jakt efter ett riktigt original


H&M Home och Pantone har tagit fram en gemensam kollektion för att visa hur mycket färg påverkar oss i våra hem.

Notiser
– Inredningsinspiratören och kreatören Krickelin har startat en ny podcast om entreprenörskap och livet. Lyssna här!
Kökstillverkaren Nobia vinstvarnarnade i veckan och meddelade att de ska införa bessparingspaket och säga upp 500 (!) anställda.
Klarna har lanserat en nyhet som gör det möjligt för användare att sälja vidare sina tidigare köp direkt via Klarna-appen. Funktionen lanseras i samarbete med Tradera och hjälper kunderna att snabbt och enkelt hitta nya hem till saker som de inte längre behöver, genom smidigt förifyllda- och Klarna-verifierade annonser som görs tillgängliga för 3,4 miljoner användare på Tradera. 
– Miss Clara by Nobis och kvinnlig konstnärsjury söker verk till utställningen Konsten att vara Kvinna
. Läs mer och ansök här!
– Även ansökan till den internationella designtävlingen på Icehotel har öppnat, om du här sugen på att inreda ett hotellrum i is 2023!
– Till sist har GP rapporterat om en än så länge hemlig influenser som köpt sommarhus på en skärgårdsö för 23 miljoner. Vem kan det vara tro?


Watt & Veke visade upp sina belysningsnyheter på Formex. bland annat den här fina serien i ett pappersliknande material som ger ett diffust, nästan drömlikt ljus. Perfekt för att stöka till alla räta linjer i ett nybyggt hus.

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Jag blev för nyfiken så kollade upp att det är Matilda Djerf 🙂

  • Cecilia Dahlgren skriver:

   Hej jag är intresserad av Watt och vekes nya lampkollektion. Vet du mer när den lanseras och är möjlig att köpa?

   • Frida Ramstedt skriver:

    Fick svar att de kommer ut i butik längre framåt vårkanten, någon gång i april.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Ahaa! Misstänkte det (såg hennes flyttpizza på instagram, med liknande utsikt): Magiskt hus!

 • Karin skriver:

  Hej! När lanseras de nya fina från Watt & Veke för försäljning?????

 • Frida skriver:

  Tell me more- länken verkar vara fel?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.