Annons

Årets mest inflytelserika i KungsbackaHäromdagen hamnade jag plötsligt på den lokala löpsedeln när det stod klart att jag hade utsetts till ”Årets mest inflytelserika person i Kungsbacka 2022” av tidningen Kungsbacka Posten. Man tackar! Även om det givetvis finns viktigare personer som förtjänar den titeln före mig. På deras hemsida kan du som prenumererar ta del av hela intervjun. Nedan är ett kort sammandrag om vad jag har haft för mig 2022 och vad som ligger i pipeline för 2023. Som tidningsrubriken antyder – en pirrig och spännande nyhet som jag ska berätta ännu mer om under våren som kommer!

Inredningsprofilen Frida Ramstedt som bloggar och Instagrammar under namnet Trendenser har haft ett hektiskt 2022. Hon har flyttat ut från lokalen på Spinneriet i Lindome, och äntligen hittat ett nytt ställe i Kungsbacka innerstad. Parallellt har nya boken, ”Handbok i möblering” skrivits och lanserats. Hennes första bok har släppts på 29 olika språk och det står redan klart att uppföljaren kommer lanseras i 15 länder.

– Det har varit intensivt, både bokprojektet och flytten har tagit otroligt mycket kraft. Det är skönt att det är över, säger hon. 

Ny butik i centrum

Men arbetet är inte slut. I början av 2023 öppnar Frida Ramstedt nämligen egen butik i Kungsbacka centrum, planen är att hjälpa mindre formgivare och konstnärer att nå ut.

– Just nu skalar många upp och blir mer svåråtkomliga. Jag vill göra tvärtom. Jag vill komma närmare verkligheten och skapa en fysisk plats för mitt digitala varumärke där jag också kan bidra med lite nytt syre till branschen. Tanken är lyfta fram nya, oetablerade formgivare och duktiga hantverkare som går dagens handel helt förbi (eftersom den mest fokuserar på volymförsäljning), säger Frida Ramstedt.

Det nya kontoret och butiken Trendenser x Friends är planerad att öppna i slutet av mars 2023 och adressen blir Storgatan 10 i Kungsbacka.

Kategorier:

Kommentarer

 • Anette skriver:

  Men Frida, om du utsetts till Kungsbackas mest inflytelserika person så är det ju inge annan som förtjänar titeln bättre än dig. Du ska var så grymt stolt över dina framgångar, ingen annan än Du har tagit dig dit där du befinner dig idag.
  En sann förebild.

  Kram Anette

 • Glädjs över din fina och välförtjänta utmärkelse. Så roligt och bra initiativ med oetablerade formgivare. Det känns som ett nytt spår som känns väldigt du. Det ska bli roligt att följa. Jag tror vi behöver personer som kurerar innehåll i detta flöde av nyheter. Och längtan efter fysiska upplevelser och arenor som förnyar sig. Fler alternativ.

 • Stort grattis till välförtjänt utmärkelse. Och vilken fantastiskt fin affärsidé, ska bli spännande att följa.

 • Wow Frida, så spännande och så rätt. Älskar att du går din egen väg på alla sätt. Verkligen en inspiratör på många plan!

 • Heléne Friberg skriver:

  Du går från klarhet till klarhet- beundransvärt! Du inte bara ser och förstår vad som ligger i tiden och saknas. Du ser till att fylla luckan med kunskap, inspiration och vägledning.
  Hoppas få återkomma till dig. Vill gärna få presentera en ny unik hantverksmässigt tillverkad produkt för dig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.