Annons

Pressklipp: Allt i Hemmet

Om du är prenumerant, eller lösnummerköpare, får du inte missa senaste numret av tidningen Allt i Hemmet där jag är med på en flera sidor lång intervju om möbelkunskap! Här ser du ett utdrag.

Vad är egentligen det du kallar för kunskap om möblering? 
Att möblera ett hem är som att lägga pussel, alla bitar passar inte ihop och det är en del av tjusningen med inredning. Men som privatpersoner utgår vi ofta från att alla stolar ska funka ihop med alla bord eller att alla stolar passar lika bra till alla kroppstyper. Där finns massor att upptäcka när man lär sig de grundläggande yrkesknepen som formgivarna utgår från när de ritar möbler och som inredningsarkitekter använder sig av när de planerar ett rum eller väljer inredning baserat på fakta och kunskap – inte enbart utifrån estetiskt tycke och smak.  

På vilket sätt kan vi göra vår inredning mer personlig? 
Genom att utgå mer från oss själva. Idag tolkar många ”personlig inredning” som identitetsskapande inredning. Alltså att hemmet ska säga något om dem som bor där; ”vad signalerar de saker jag köper om den jag är”…eller ”hur önskar jag att uppfattas av andra”...osv.  Att inreda personligt kan ju också handla om att möblerna ska passa till dem som bor där. Bokstavligt talat. Utifrån både kropp och komfort. Man frågar gärna andra om råd ”vilka stolar är skönast”, vilket är ungefär som att fråga grannen om vilken löparsko de tycker bäst om. De kanske väger helt annorlunda, har en annan fysik eller livsstil och radikalt annorlunda förutsättningar som gör att det rådet inte alls passar dig lika bra. Men det finns väldigt lite vägledning idag om vilka punkter man bör kontrollera eller vara uppmärksam på utifrån kvalitet och komfort. Jag kan nästan lova att den som läser den här boken kommer se på möbler, på ett helt nytt sätt efteråt. Eller åtminstone börja titta efter lite nya saker innan de slår till för ett köp.

Kategorier:

Kommentarer

 • Eva-Marie skriver:

  Vad roligt att inredningstidningarna äntligen skriver om dig och dina böcker!!!

  • Frida Ramstedt skriver:

   ❤️ Ja, det betyder väldigt mycket. Inte bara för exponeringen och spridningen utan framförallt för känslan av att det man gör spelar roll – även på hemmaplan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.