Annons

Inredningsnyheter v. 50/2022

Sista söndagen innan jul- och nyårshelgerna! Dags att riva av en snabb summering av veckans inredningsnyheter och branschsnackisar för dig som vill hålla koll på det senaste.


Picky Living som gör köksluckor och garderobsdörrar som passar till IKEA’s köksstommar har släppt en ny serie med linjeglas (finns nu till alla Picky Livings vitrinluckor).

Outforlunchobjects
Modeprofilen Emma Elwin (som också ligger bakom Makeitlast) har lanserat en shop där hon säljer handplockad vintage. Kolla in @outforlunchobjects


Tarkett har premiärvisat sin Svanenmärkta trägolvskollektion som släpps i januari 2023. En kombination av utseendet på ett oljat golv, men med det lackade trägolvets underhållsfördelar.
Kollektionen Grace består av tolv ekgolv i sex färgfamiljer behandlade med en ny, unik ultramatt lack som ger en sidenlen och lättskött yta.


Via Maria Soxbo fick jag tips om att Skrapan på Götgatan i Stockholm har öppnat Bytiken – en butik där man helt enkelt byter saker istället för att köpa och sälja. Det finns lite regler förstås, så kolla sajten först om du är sugen på att prova detta roliga och utmanande koncept!

Acne Paper har släppt citat; ”en hybrid mellan en bok och ett magazine” slutcitat. Med ett omfång på 500 (!) sidor. Man undrar lite vilka titlar inom respektive genre de jämfört det sidomfånget med 😉

Notiser
Wallenstam höjer elpriserna för sina hyresgäster med 525 procent!
Max fyra minuter i duschen – så ska värden i Kristianstad få hyresgästerna att hålla tiden när elpriserna rusar.
Birgit Torkildsby har utsetts till ny regional kulörchef för Skandinavien och Västeuropa hos Jotun.
– Nu instiftas ett nytt pris; Scandinavian Design Awards för att hylla svensk, finsk, norsk och dansk design.


Ännu ett spännande butikskoncept att kolla in om du har vägarna förbi Stockholm snart är Regarding Deco som öppnat i en 450 kvadratmeter stor lokal på Linnégatan 4 på Östermalm – med vintagemöbler, design, konst och hantverk


Till sist har Konsthantverk i Tyringe (som tillverkat lampor sedan 1921) lanserat en jubileumskollektion för att fira att de fyller 100 +1 år, tillsammans med Sami Kallio KH#100. Tre olika lampor, som bär varsin födelsedagskrona. Läs mer här.

Kommentarer

 • Linda skriver:

  Har fått likande duschtider i nyhetsbrev från bostadsrättsföreningen. Finns det några smarta duschdesignlösningar för att tackla elkrisen? Är ju omöjligt att duscha i tot 4 min när man behöver tvätta långt tjockt hår, eller är en pixie cut ett måste för att klara elräkningen vintern 22-23? ????????‍♀️ ????

 • Karin skriver:

  Hade mer än gärna tagit del av Wallenstams elpris även efter höjningen! Kolla Elpriskollen så ser ni att de ligger 35% lägre i pris jämfört med övriga elleverantörer. Vi gick från bundet till rörligt i somras och har nu i december ca 12-15 ggr högre elpris än vårt tidigare pris. Det är sjukt dyrt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.