Annons

Inredningsnyheter v 48/2022

Andra advent och vi har vänt kalenderblad till årets sista månad vilket märks, inte minst på pressutskicken som allt oftare börjar handla om 2023. Här kommer en snabb summering av branschsnackisar och nyheter vecka 48, 2022.


Stockholm Furniture Fair storsatsar på vårens mässa och i veckan stod det klart att FRONT kommer vara 2023’s Guests of Honor. Modebranschorganisationen Swedish Fashion Association gick däremot ut och meddelade att de ställer in Stockholms modevecka i februari. Skälet anges vara den annalkande lågkonjunkturen samt modevarumärkenas förändring mot hållbarhet och digitalisering.


Artilleriet har blivit återförsäljare av creddiga De La Espadas Twentyfive-collection. Proportionerna och måtten är inspirerade av Axel Einar Hjort och andra klassiker som formgavs på 1930-talet innan antropometrin danade designbranschen.Svenska mattföretaget Ogeborg lanserar sin kollektion ODC Space (som är framtagen i samarbete med stylistduon Sundling Kickén) i en fjärde kulör; Amber.


Pantone har utsett 18-1750 Viva Magenta till årets kulör 2023.FDB möbler tror på sängramens återkomst och släpper en ny modell i trä. Det här tror jag att vi kommer att se mer av framöver eftersom allt fler kunder sägs efterfråga resårmadrasser också.


H&M Home har lanserat ett designsamarbete med Amélie Riech och hennes exklusiva smyckesmärke uncommon matters.

Notiser i korthet
– IKEA öppnar i centrala Luleå! De fortsätter sin satsning på mindre citynära enheter och öppnar nästa planeringsstudio i gallerian Smedjan, mitt i Luleå.
– Christina Ståhl lämnar sin post som VD på Bagaren och Kocken.

– Kitch’n stänger alla sina butiker i Sverige.
– Bergendahl samlar sina inredningsvarumärken Granit och Kitchentime under nya paraplyet Bergendahls Home och nyrekryterar till ledningsgruppen.
– Och så har Balenciaga hamnat rejält i blåsvädret för sin senaste reklamkampanj som många har upplevt haft barnpornografiska associationer.Till sist har anrika Skultuna lanserat en egen julgranskula tillverkad i polerad mässing med Skultuna-sidenband och en gedigen tyngd. Tipstack till Anette!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.