Annons

Lookalike: Fine Little Day Skiers

Ibland när jag skriver inlägg om lookalikes är jag rädd att jag är för hård, det kanske bara är ett mänskligt misstag? Eller en medveten inspiration för att göra en egen version? Att sampla melodier eller refränger i musik för att göra remixer och nya egna låtar är ju (oftast) något som leder den industrin framåt. Men, om man tar exakt samma låt och bara gör den lite… kortare? Jag vet inte. Hur tänkte Mango Home här. Eller deras fabrik? Någonstans måste tanken åkt slalom runt etik och moral, för till och med skidåkarnas poseringar är ju prick samma som på Fine Little Days kudde från 2019 (kolla den med röda och vita kläder, eller den i grått?). Vad säger du om de här? Lika som bär?


Bild 1: Fine Little Day Skiers kuddfodral (från 2019) mått 50 x 50 cm, pris 500 kr
Bild 2: Mango Home kuddfodral (nyhet 2022), mått 30x 50 cm, pris 229 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Magdalena skriver:

  Skillnaden vid en remix är ju att kompositören till den ursprungliga låten får betalt och cred…

 • Monnah skriver:

  När jag jobbade i ”pysselvärlden” var min uppdragsgivare så trött på att det kunde gå en dag från att en nyhet visades på Frankfurtmässan till att en exakt kopia fanns med i någon (annans) katalog. Smygande herrar med digitalkameror, mer eller mindre subtila med sitt uppdrag, var fienden. Det gällde hela tiden att vara på hugget. Great artists… och allt det där, men visst är det tråkigt när något som värkts fram och vårdats ömt i en lång process bara roffas upp av personer/företag som inte visar hänsyn. Å andra sidan finns det folk som säljer kvitton dyrt som konst, så jag vet inte. Det gäller väl att vara om och kring sig som kreatör av idéer!

 • BM skriver:

  Fast Mangos kudde är ju ful! ???? så i mitt tycke olika som bär (?). ????????

 • kalambagame skriver:

  Let’s play15รับ100

 • cq9slot42 skriver:

  Let’s play15รับ100

 • pragmaticplays skriver:

  Let’s play50รับ100

 • habaneroslot skriver:

  Let’s play50 รับ 100

 • Ami skriver:

  Fy vad trist, rakt av stulen design.

 • Andrea skriver:

  🙁 🙁 🙁 tråkigt!

 • Anna skriver:

  Har sett att Hemtex har julservetter bla i princip samma mönster. Att de inte skäms, har de inte egna idéer och designers?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.