Annons

Inredningsnyheter v 45/2022

Den senaste dagarna har det bjudits på en hel del nyheter för det dukade bordet. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på de veckans snackisar från den skandinaviska inredningsbranschen!


Först ut; Rörstrand har presenterat sin nya stengodsservis Höganäs Keramik Daga. Serien är formgiven av Alexandra Nilasdotter och består av mugg, tallrik, assiett, serveringsskål, kopp, kanna i stengods samt träbricka i ek som släpps i butik 16 januari 2023.


Midnatt har lanserat broderade servetter som bl a är inspirerade av berlock-armbanden från 90-talet. Jag har sagt det förr och säger det igen, broderiet är hetare än någonsin.


I veckan släppte IKEA sin haussade kollektion kastruller framtagna i samarbete av Ilse Crawford. Serien har fått namnet FINMAT och fick genast kritik för att de är för ”röda” i tonen. Någon som varit i varuhuset och sett dem live och kan bekräfta, eller dementera?


Royal Copenhagen I Köpenhamn har haft premiärvisning av sina dukade julbord. I år är temat ”En fortryllet jul” och de inbjudna kreatörerna är Bente Scavenius, Adam Price, konstnärsduon Vang Stensgaard med Anja Vang Kragh och Mia Stensgaard, Søren Le Schmidt samt Frederikke Legaard.


Layered har tagit fram en egen mattrengöring och impregnering som både ska skydda mot och ta hand om för fläckar som redan uppstått. Tipstack till Anette.

Notiser
– Regeringen slopar fri entré på museer.
Klarna inleder samarbete med Tradera. För de smidiga betalningslösningen får man hoppas. Man får hålla tummarna att lågkonjunkturen inte slagit fullt så hårt att vi måste köpa andra hand på 60 dagars kredit nu.
– Indiska återuppstår i elfte timmen, för jag vet inte vilken gång i ordningen. I veckan fick det konkursdrabbade bolaget ånyo nya ägare.
Rug Vista råkade skicka fel prisfil när de introducerades på Amazon under veckan som gick och sålde (för en kort stund) mattor för 50 kronor styck…


Modeprofilen Ebba Von Sydow och hennes man köpte nyligen Insjöns Väveri. Nu har de låtit formgivaren och keramikern Lena Mäcs tolka företagets mönsterkatt på en serie för det dukade bordet. Kollektionen kommer enbart säljas i butiken i Dalarna samt i egna shopen på NK i Stockholm.


Under 2023 uppmärksammar Iittala formgivaren Alvar Aalto’s 125-åriga födelsedag med två nya vaser och en skål från Alvar Aaltos originalkollektion från 1936. De lanserar även en bricka och en anteckningsbok, inspirerade av Aaltos värld.


Wallflower är Skultunas senaste samarbete med designstudion Bernadotte & Kylberg. En vägghängd vas eller en ljuslampett, där den blankpolerade ytan speglar blommorna eller ljuslågan som kan alterneras med n insats från vas, till ljushållare. Ljuslampetten är tillverkad av polerad mässing som är ett historiskt material som varit med sedan Karl IX grundade Skultuna år 1607.


Till sist har Kasthall lanserat mattan Feather i flera nya färgställningar. Pressbilderna är stylade av Carolina Rudgard och fotade av Mike Karlsson Lundgren, som props ser ni bland annat en fåtölj från Reform Design Lab från Varberg som gör 3D-printade möbler av miljösmarta material.

Kommentarer

 • Som julafton varje söndag när veckans svep kommer upp från dig!????????

 • Monnah skriver:

  Ser på den förvisso supersnygga mattan som rent farlig! Dök rakt på näsan för några månader sedan då jag fastnade med tån i ett överkast som låg på golvet och håller fortfarande på att rehabilitera mig. Min vän som är ambulansförare sa lite skämtsamt ”mattor borde vara förbjudna” (hon har väl sett ett och annat). Vet dock hur drullig jag är och att en matta med kant inte hade rimmat väl med hur jag tar mig genom livet.

  • Frida Ramstedt skriver:

   Usch, hoppas du mår bättre snart. Förstår vad du menar med snubbelrisken.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.