Annons

Köpenhamn ♥

Förra veckan var jag i Köpenhamn på en studieresa. Ska berätta mer om varför i ett senare inlägg, men jag passade på att åka ner en dag tidigare och ta en vända på stan med min vän Caroline – för att kolla in några inspirerande butiker och göra lite research.

Tycker alltid det är svårt med reseguider på bloggar, eftersom man inte vet hur man ska förflytta sig mellan tipsen – så därför har jag gjort en karta!

Den här rutten kan du följa, precis i samma ordning som jag tog den. Har skrivit ut adresserna till varje ställe och presenterar dem i turordning.


Vi börjar i Nyhavn. Det mest turistiska och Köpenhamnska, för oss som inte är danskar. Alltid trevligt att starta här en solig höstdag.Apollo Bar. Adress: Nyhavn 2
Snett över vattnet mot de färgglada fasaderna hittar du Fredrik Bille Brahes hak Apollo Bar som blivit en influencerklassiker. Alltid mycket folk, ibland lite snorkig service men fan-ta-stisk mat. Mogensen-stolarna i trä, med snörad sits kommer från Arkitektskolan som ligger vägg i vägg. Syns inte i bild här, men när du är där – notera den fina brännmärkningen A, på ryggarna.

Aiayu. Adress: Store Strandstræde 12a
Nästa stopp, en kort promenad från caféet hittar du en gata med massor av fina butiker.


Skall Studio Adresss: Store Strandstræde 21
Älskar deras koncept. Både kläder, inredning och dofter.Mark Kenly Domino Adress: TanStore Strandstræde 9
Kanke lite damigare varumärke än vad som normalt tipsas om i de flöden jag följer, men jag är 40+ och älskar deras kläder pga bra kvalitet och fina siluetter.

På den här gatan hittar du även Yvonne Kone (Store Strandstræde 3) och Caravane (Store Strandstræde 10a)


Holly Golightly Adress: Borgergade 17B
En kort promenad därifrån ligger Holy Golightly som är ett måste att kolla in, även om du inte handlar. Här är inget direkt billigt men inspirationen är gratis och mixen av mode, konst, smycken, inredning och butiksupplevelsen i sig är unik.


Studio X Adress: Dronningens Tværgade 50 + Dronningens Tværgade 46
studio X har en mix av inredning, köksdetaljer, möbler, lampor, porslin, böcker mm. Ligger i ett lägenhetshus, ring på klockan!


Lubarol Adress: Gothersgade 34
En supermysig liten butik med både kläder och inredning. Har även en fin innergård.


Beau Marché Adress: Ny Østergade 32
Väldigt hyllad butik, med dansk-franska ägare. En eklektisk blandning av allt möjligt med en trevlig vinbar på gården.


By Malene Birgers Adress: Antonigade 10
Eftersom detta danska bolags VD numera är svensk (Ellen Dixdotter) samarbetar de med många svenska influencers och syns överallt just nu, men det är verkligen inte oförtjänt. Så fina plagg och otroligt fin butik. Väl värd ett besök.


Man får bara plats med 10 destinationer i taget i Google maps, så vi fortsätter rutten från Malene Birger i en ny ögla på kartan – till Valkendorfsgade 13 som ligger alldeles intill…

Malling/La Bagatelle. Valkendorfsgade 13b
Här hittar du Malene Billings nyöppnade showroom La Bagatelle (appointment only). Caroline som jag hängde med hela dagen känner henne så vi fick möjlighet att hälsa på. Så trevlig och ödmjuk. Hon gör väldigt fina plagg också. Värda att kollas in.


The Roe Bar & Concept Store Adress: Vognmagergade 9
Inredningsbutik, bar och cafe i ett. Här hittar du bland annat Louise Roes skulpturala vaser men också kläder och annan fin inredning.


Studio Arhoi Adress: Skindergade 7
Ett skutt bort ligger denna öppna keramiksstudio. De tillverkar alltså produkterna i butiken!

Stilleben No. 22 Adress: Frederiksborggade 22
Åker du till Köpenhamn får du inte missa Stilleben. Har tipsat om dem tidigare men tål att nämnas igen eftersom de bytt adress.

Nu kanske dags att fylla på energidepåerna igen. Därför la jag in Atelier September som du hittar på Gothersgade 30. En kaffe och en macka eller något mer matigt innan vi kör sista stoppet på HAY House. Det är i flera våningar och kräver sin tid. Nyss uppköpta av Herman Miller… danskarnas designstolthet nummer 1 just nu.


HAY House, Østergade 61
Nu är du tillbaka nära Ströget också och har gångavstånd till stationen eller en bra utgångspunkt för andra butiker som sällskapet kanske vill kolla in.

Har såklart massor med fler favoriter, men här får jag nog sätta punkt. Hoppas du gillade något av tipsen. Spara gärna inlägget så har du alla adresser samlade nästa gång du har vägarna förbi Köpenhamn 🙂

Kommentarer

 • Matilda skriver:

  Vilken bra guide! Jag som bor i Lund har tänkt att jag borde undersöka Köpenhamn mer, men har dålig koll på vad som finns utanför Strøget. Tack för inspirationen!

 • Anna skriver:

  Å vilken härlig inspiration. Nu vill jag till Köpenhamn! Tack!

 • RJA skriver:

  Om man vill ta sig lite längre från Ströget rekommenderas Vaernedamsvej, området runt Jaegerborggade och området runt Sankt Hans Torv för inrednings/designbutiker, klädbutiker, kaféer och restauranger som inte är kedjor.

 • mia skriver:

  Fantastiskt! Gärna mer av dessa reseguider. Stort Tack:)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.