Annons

Inredningsnyheter v.43/2022

Sista söndagen i oktober och här kommer ett svep med de senaste snackisarna från inredningsbranschen från veckan som gått.


Artilleriet har gjort om The Kitchen till en ny köksstudio där de bland annat visar sina nya kök som tagits fram i samarbete med svenska producenten Tre Sekel.


Kinfolk har släppt en ny bok med New Mags. En visuell utforskning av kända- och okända öar runt om i världen.


Artek och det Californienbaserade Heath Ceramics har tagit fram en gemensam kollektion där de kombinerar kakel och trä.


Med inspiration från Carl och Karin Larssons hem, Lilla Hyttnäs i Dalarna, har Kid’s Concept tagit fram en ny serie leksaker som ska föra det svenska kulturarvet vidare till kommande generationer. Färgsättningen på kulramen är inspirerad av en kulram de hittat på Lilla Hyttnäs.


Ittala återlanserar glasserien Tundra av designern Oiva Toikka.

Notiser
– Indiska har försatts i konkurs
– OddMolly har ansökt om rekonstruktion.
– Babyshop har både ansökt om och beviljats rekonstruktion
– Hotellkoncernen ESS Group satsar på co-livingbolagDet finns minst 20 000 skäl för eftervärlden att vara tacksam för att Carl Malmsten bekämpade sin lättja. Så många ritningar lämnade han nämligen efter sig. Nu har det bildats ett nytt bolag för att förvalta hans arv: Design Carl Malmsten.
Till sist Stolab satsar globalt och gör kampanjfilmer tillsammans med den internationella designsajten Dezeen. ”Designed to live forever”. Nyfiken? Här kan du kolla in hela serien.

Foton: pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.