Annons

Inredningsnyheter v.40/2022

Här kommer veckans summering av nyheter och snackisar från den skandinaviska inredningsbranschen, för dig som vill hålla dig uppdaterad. En snabb scroll för att få koll.


Boråstapeter uppdaterar sin kollektion Linen med 26 nya färger till totalt 35 nyanser av deras enfärgade tapeter med vacker linnestruktur.


Cervera har utsett vinnaren av sitt årliga hantverksstipendium 2022. Stipendiet på 25 000 kr går till glaskonstnären Tone Linghult vars alster nu säljs på Cervera. Tone jobbar med stålnät som form för att skulptera glas, en teknik som ger ett organiskt formspråk och spännande mönster.


ASPLUNDs klassiska korg Code basket av av Ola Wihlborg har producerats i zink i begränsad upplaga. Det gör den väldigt slittålig och passar därför även för utomhusbruk. Tips!


Danska Menu lanserar en kollektion doftljus. Är detta inredningsbranschens motsvarighet till läppstift i lågkonjunktur tro?


Tradera har släppt en intressant rapport om vilka varumärken inom inredning som säljer bäst hos dem. Genom att analysera antalet sökningar, sålda produkter, genomsnittspris och genomförsäljningsgrad under de senaste 12 månaderna. Detta har utmynnat i listor över de mest populära varumärkena för möbler, textilier, porslin och glas. Här är topp 20 för hela branschen! Har du något från dessa glömt i gömmorna du kan förvandla till pengar kanske?


På tal om klassiker har GRANIT lanserat en ny kollektion med Stig Lindbergs mönster. Gissar att glasen Salix (som redan sålt slut online) eventuellt kommer dyka upp på Tradera för samlare i framtiden.

Notiser
– Granit har också fått en ny VD i veckan.
Lauritz Konsthantverkspris har delats ut för sjätte gången. Priset är instiftat av Svensk Form tillsammans med Lauritz.com, och i år mottogs det av Anton Alvarez. 
– Svensk Form har utsett Årets Formbärare 2022.
– COS butik på Biblioteksgatan är den första i Europa som fått kedjans nya butikskoncept. Den nyinredda butiken har bl a målningar och skulpturer av Liselott Watkins.

– Hallands Auktionsverk har fått in en samling konst värderad till 12 miljoner kronor, som tillhört musikprofessorn Gottfrid Boon. Pengarna från försäljningen går till en stiftelse till förmån till unga musiker. 


Till sist. Georg Jensen Damask har vävt namnhanddukar på beställning i snart 50 år. Nu lanseras de i en helt ny, mer modern design, i grått eller rosa. Fint julklappstips att ge bort eller önska sig?

Kommentarer

 • Mie skriver:

  Nu när många företag verkar samla in stora mängder persondata (har sett liknande sk. forskningsrapporter även från andra företag) önskar jag att det hade debatterats mer ur ett integritetsperspektiv. Tycker att det är obehagligt att kommersiella företag har en massa personlig information lagrad på en server någonstans.

  • Agata skriver:

   Å andra sidan så samlar företagen inte in någon information om man inte aktivt har godkänt detta. Många accepterar cookies till höger och vänster utan att reflektera över vad det innebär i praktiken.

  • Frida skriver:

   Hej Mie, jag tänker att GDPR är så pass omfattande att det inte tillåts vara integritetskränkande ner på individnivå. Hur vi beter oss i grupp är kanske svårare att skydda och mindre känsligt? Eller hur tänker du (visst menar du Traderas rapport?).

 • Anne-Lie skriver:

  Hm var hittar jag Traderas rapport?

 • Agata skriver:

  COS notisen provocerar mig. Cirkulärskryt när det mest miljövänliga hade varit att inte riva ut fullt fungerande inredning från första början.

  • Maria skriver:

   Hahah ja jag tänkte precis samma. De gick från 100% ”återvunnet” till 66%. Bra jobbat ????

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.