Annons

3 x hur ska det gå?


1) Tur i oturen uppdagades en dold vattenskada i den nya lokalen precis innan vi hann flytta in. Det har försenat och komplicerat precis alla planer för hösten. Nu står jag med ett ben kvar i det gamla och ett ben… ute i luften? Medan jag jonglerar materialprover och hoppas på det bästa. Lite vingligt ska erkännas. Men hellre det än att ha trampat helt i klaveret tänker jag. På fredag får vi viktiga besked. Håll en tumme att allt löser sig. Snabbt.

2) Den här veckan måste jag fatta beslut om bokomslaget till min uppföljare som släpps den 25:e oktober. Efter att ha levt med den förra boken i tre år och trettio länder känns det nya inte helt oväsentligt. Vi har haft tusen skisser i luften och inget har känts självklart. Tills sent igår. Då fick jag ett mail av formgivaren som plötsligt slog an en sträng i mig. Nu är vi något på spåren!

3) Lite tillspetsat skulle man kunna säga att jag är en misslyckad statsvetare i grunden. Men jag har faktiskt pluggat statsvetenskap på universitetet, varit aktiv i ett av de större ungdomsförbunden, gjorde studieuppehåll för att arbeta heltid som arvoderad politiker (under ett år) och närde en gång en dröm om att bli talskrivare. Allt det är skrinlagt, sedan länge, men mitt privata intresse för politik består. Det är också en viktig gemensam nämnare jag har med mina närmsta vänner – även om vi kan ha diametralt olika åsikter och röstar på olika partier. Vart fjärde år rensar vi kalendern före valet för att följa med i slutspurten från läktaren och sms-slingorna går varma. Den här veckan är därför helt blank på möten, föreläsningar och resor. Så. Hur ska det gå? Du röstar väl, på söndag. Fortfarande osäker? Gör en valkompass och bestäm dig.

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin Vbg skriver:

  Spännande dagar framför dig, trots allt och håller tummarna att du får bra besked avseende lokal!
  Att rösta är en en skyldighet i en demokrati där vi inte riskerar att bli dödade när vi vill rösta! Svårare än någonsin i år men på söndag har jag bestämt mig när jag går och röstar.

 • Hannah skriver:

  Nu blir jag genast nyfiken på vilket parti det var men hade du velat säga det hade du väl skrivit ut det, så jag ska inte fråga. ????

 • Martina skriver:

  Hoppas att det löser sig snabbt och smidigt!

 • Annie skriver:

  Hej,
  Att rösta är en självklarhet! 🙂
  Har också fått vattenskada så jag måste byta golv i kök och hall, får man fråga vilka golv det är på bilden? Snygga!
  Ha det gott!

 • Marianne skriver:

  Håper alt løser seg på beste vis!

  Jeg lurer på – kan du lage et innlegg om bad igjen? Står foran en total renovering og er så usikker, og det er ubehagelig når det er så vanvittig dyrt. Jeg er redd for å velge noe som om noen år kommer til å se helt utdatert ut. Nå ønsker jeg meg for eksempel hvite blanke metrofliser på vegg og blått gulv, men jeg ser jo ingen blå gulv! Du skulle bare visst hvor mange timer jeg har brukt på å tenke på dette 🙂

 • Lotta skriver:

  Röstat.Viktigt,väldigt viktigt,finns mkt att göra.Skulle vilja se en lista fr resp parti vilka punkter de genomfört i sin program från förra valet.
  Kanske finns?

 • BM skriver:

  Följer inga debatter längre. Så trött på tonen, hätska utfall och okvädingsord.
  ( T ex L-ledaren kallar V-ledaren för idiot. Så gör man bara inte vad man än tycker och tänker om någon annan.)
  Som advokat ( vilket jag varit) hade man etiska regler att följa. De gäller bl a uppförande gentemot klient, motpart, motpartsombud, domstol och myndigheter. Allt bygger på att man uppträder korrekt och artigt – oavsett vad man kan känna i stunden. På min tid var det fem års kvalificerad praktik efter examen innan man ens kunde ansöka om en prövning att tas upp i Advokatsamfundet. Då fick man lämna referenser från andra advokater, från domstolar mm. Idag är tiden tre år och det förekommer saker i advokatkåren som jag aldrig hörde talas om på min tid. Nu verkade jag inom affärsjuridiken som väl inte drabbats av skriverier på senare tid heller. Men hövliga var vi i alla fall. Jag är dessutom uppfostrad i en generation med många förhållningsregler: (”Man slår inte den som är mindre än en själv. Det är fult att ljuga. Det är fult att svära. Det är fegt att vara två mot en” som exempel.)
  I skolan fick flickorna lära sig att niga samtidigt som man gick! Jag tror jag fick artighet i bröstmjölken också. Haha!
  MEN det jag vill ha sagt är att jag anser det helt bedrövligt vilken ton dagens politiker har mot varandra. Alltför lite sakpolitik – bara ge sig på varandra som värsta mobbargäng. En del mer än andra. Hur ska man kunna ha förtroende och respekt för sådana politiker? Det gör mig både förbannad och uppgiven. Amen.

  PS Jag hinner dock – trots upprördheten ???? – hålla tummarna för att det löser sig med din lokal. Tur att man kan begrava sig i inredning. Det är i alla fall roligt!????
  PPS Röstat har jag gjort. Alla funktionärer var artiga och trevliga! (Behövs inga advokatregler där inte!) Vanlig hederlig hyfs räcker bra!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.