Annons

Inredningsnyheter v.27 / 2022

Då var det dags att presentera sommarens sista summering av ”inredningsnyheter och snackisar” innan jag tar semester i ett par veckor. PR-byåerna och inredningsföretagen brukar ju vila på hanen såhär års, så jag passar på att göra detsamma för att ladda batterierna inför hösten. Veckorapporten på söndagar är tillbaka igen vecka 32! Tills dess, en scroll för dig som vill ha koll.


Zara Home och internationellt erkände Vincent van Duysen fortsätter sitt samarbete och har precis släppt nya bilder på sin senaste gemensamma kollektion. Tipstack till Anette!


Danska teknikföretaget Bang Olufsen och modevarumärket Balenciaga har premiärvisat sitt samarbete ”Balenciaga Speaker Bag” som ska revolutionera konceptet bärbart ljud. Läs mer här.
Danska MENU har lanserat fyra nya lampor. Bland annat storsäljaren JWDA Table Lamp med en fot i marmor och Column Table Lamp (portable) i borstad aliminium. Ett material som för övrigt verkar vara på frammarsch igen.


Kristina Dam Studio har premiärvisat sin nyhet Outline Desk för deras AW22 kollektion, Frame Collection vol. 2. Notera materialvalet.


Handvärk har lanserat en kollektion runda soffbord med stag i stål och marmorskivor i olika nyanser .


Designstudion All Matters har presenterat en serie exklusiva och kraftfulla rumsparfymer.


Under 2022 presenterar Svedbergs två nya högskåp med vitrindörrar.

Notiser:
Dezeens grundare Marcus Fairs har hastigt gått bort vid 54 års ålder. Hans företag hade precis köpts upp av Politiken, som i sin tur också äger Polaris som ger ut mina böcker. Mina tankar går till hans team och familj.
-Den svenska högtalartillverkaren Audio Pro har gjort en hållbarhetsrapport för år 2021, enligt rapporten motsvarade företagets arbete med återbrukning av returnerade högtalare en miljöbesparing på minst 40 ton CO2 och 20 ton avfall. Det är lika mycket som 40 svenskars årsproduktion av hushållsavfall.

– Barnbutiken Miniroom har begärts i konkurs.
– Modeutmanarna och uthyrningstjänsten Hack your closet har begärt sig själva i konkurs. Så synd eftersom tanken var så god.
-För 2022 planerar H&M att öppna cirka 94 nya butiker och stänga cirka 272. Det ger en nettominskning om cirka 178 butiker, merparten av öppningarna sker på tillväxtmarknader medan stängningarna främst sker på etablerade marknader.


Till sist. Visste du att Svenskt trä delar med sig av gratis byggbeskrivningar och instruktioner för allt från utekök till altaner, trädgårdsmöbler och bryggor via byggbeskrivningar.se En sajt värd att bekanta sig med nu i semestertider kanske?


Kommentarer

 • AJR skriver:

  Lustigt hur nästan alla dessa bilder påminner om Instagramtrenden/stilen ”Dark Academia”, verkar vara nästa stora grej i inredningsbranschen?

  • Frida skriver:

   Ja, det är väl en tydlig trendspaning i sig att alla pressbilder nu följer liknande manér 😉 Intressant också om man kopplar det till bildningskomplexen hos många stora profiler i SoMe (som slagit igenom innan de tagit en universitetsexamen).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.