Annons

Inredningsnyheter v.26 / 2022

Äntligen söndag och dags för en summering av veckans inredningsnyheter. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll på det senaste från branschen!


I onsdags var jag på Fine Little Day Art Award 2022 som iår tilldelades den Göteborgsbaserade konstbrodösen, vävaren och textilkonstnären Emma Holmgren.


Menu har lanserat ”Icons”, en unik samling möbelmästerverk med rötter i den internationella design- och hantverkstraditioner.


GUBI har presenterat sin nyhet ”the Doric Coffee Tables” av GamFratesi.


LE KLINT och OEO Studio har visat sitt nya samarbete som hyllar LE KLINTs historiska relation till Designmuseet i Danmark. Samarbetet har resulterat i DMD-lampan.


Artilleriet har tagit in svenska Kalmar Werkstätten som blåst nytt liv i varumärket.Arteks klassiker Domus Chair, designad av inredningsarkitekten Ilmari Tapiovaara, lanseras i en specialutgåva med almträ. Stolen har döpts till Wooden Conversations då två olika träarter har kombinerats för att skapa en citat ” unik kombination” av den björken och det nordamerikanska almträet. Originalet togs fram av trä, eftersom det var vad som fanns till buds i Finland under efterkrigstiden. Nu är det nya problem i och med kriget i Ukraina, eftersom ek och björkplywood blivit bristvara. Då kliver alm upp på scenen och gör storstilad entré.


Collection Källemo har lanserat en ny fåtölj, Avec, designad av Jens Fager.


Notiser:
– I torsdags öppnade IKEA sitt nya cityvaruhus i Gallerian i Stockholm.
– Ur & Penns ägare har köpt Åhléns.
Nordic Capital är tillbaka som ägare av Ellos Group.
– …samtidigt som bolaget har blivit anmälda för Femwashing.
House of Finn Juhl har återlanserat ”Extravagant Whisky Chair”.
Bolia att öppnar sin första butiken i Singapore hösten 2022 och en andra butik planeras till våren 2023.


På tal om Gotland så var veckans mest klickade Hemnet-objekt denna sommardröm som var till salu via Bertwig som fick över 72 000 klick. Föga förvånande att den redan har sålts!


Foto: pressbilder från ovan angivna leverantörer

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.