Annons

Inredningsnyheter v.25 / 2022

Söndag och dags att summera denna kortveckas inredningsnyheter. I svallvågorna av 3 Days of Design i Köpenhamn har en hel del nya skandinaviska möbler sett dagens ljus. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll!

Massproductions presenterar sin tredje tolkning ur serien The Crown Jewels, där fyra kreatörer blivit tillfrågade att förnya utslitna Crown Armchairs. I den senaste versionen har den svenska konstnären Åsa Stenerhag skapat två Crown Jewels av delvis återvunnen textil. 


Vipps senaste upptåg i deras portfölj av hotell, arkitektur- och designuppleverser är nyöppnade Vipp Garage i Köpenhamns Island Brygge-område. Tips om ni har vägarna förbi i sommar!


Boråstapeter har lanserat konceptet Boråstapeter Studio. Tapeter med helt unika motiv och mönster som måttanpassas och trycks på beställning. I konceptet finns totalt 60 olika designmönster…. Detta samtidigt som koncernbolaget Wallvision (i tysthet?) har monterat ned det för inte alls särskilt länge sedan förvärvade varumärket Perswall som specialiserade sig på just måttanpassade tapeter på beställning….


Asplund har lanserat REMY, ett mobilt serveringsbord signerat Broberg Ridderstråle.


Karin Dahlins-DBKD firar 10 år i år och har släppt sin katalog för AW22. Fylld med nyheter, kända verk samt en och annan sneak peek på vad som komma skall. Läs den här.


Den ikoniska Ox och Queen Chair får sällskap av Hans J. Wegners Oxebord från 1960 som nu lanserats i flera storlekar av Fredericia furniture.


Fredericia har även lanserat Savannah chair petit som är i en mindre storlek och ny klädsel.


Notiser:
-TikTok tar nu ett första steg för att säkra sina användares konsumenträttigheter. Reklam i appen ska nu markeras tydligare och användarna ska lättare kunna tacka nej till personaliserad reklam. Det är resultatet av ett arbete inom EU som har letts av bland annat Konsumentverket.
Svenskt Tenn öppnar café på Strandvägen under senhösten 2022.
Förra veckan firade GUBI al fresco living genom att öppna sitt showroom för en utställning av utemöbler och nya kollektioner skapade av 1900-talsvisionärer som Joe Colombo och samtida designduon GamFratesi. Om du missade utställningen är höjdpunkterna sparade i GUBIs showroom, klicka här för att komma dit.

Till sist. Svenska Röshult har inlett ett samarbete med mästerkocken Daniel Berlin som öppnar ny verksamhet i Italien. Tillsammans har de tagit fram ett nytt utomhuskök för den verkligt matlagningsintresserade. För fler bilder, klicka och scrolla ner lite här!
.

Foton: Alla bilder är officiella pressbilder från ovan angivna företag

Kommentarer

 • Tina skriver:

  Vad är Vipp Garage? Det framgår inte av texten. Är det ett garage, har det koppling till bilden med det dukade bordet eller vad?

  • Frida skriver:

   Om du klickar på länkarna hittar du mer information. Det är en 200 kvm stor ”cultural hub” på Islands Brygge i Köpenhamn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.